Find My Friends: Locatie delen met vrienden
Redactie

Gisteren heeft Apple een nieuwe dienst aangekondigd. Deze dienst heet ‘Find My Friends’, en kan je vrienden lokaliseren met behulp van de locatiebepaling van hun iDevice. De naam van de nieuwe dienst is al enkele keren bij ons langsgekomen in artikelen. Find My Friends is namelijk al enige keren in de broncode van Apple producten langsgekomen.

Locatie delen

Find My Friends stilt je in staat om je locatie te delen met vrienden en familie. Je hoeft dit niet constant te doen, want je kan er ook voor kiezen om iemand een bepaalde tijd toegang te geven tot je gegevens. Hierdoor kan je bijvoorbeeld aan je ouders laten zien dat je daadwerkelijk bent aangekomen op de plek van bestemming.

iPhone, iPod touch én iPad

Find My Friends komt beschikbaar op de iPhone, iPod touch én iPad. Het grote scherm van de iPad is het meest geschikt voor het volgen van vrienden, want door de grootte kan je makkelijk een overzicht krijgen van de omgeving. De iPhone lijkt echter beter geschikt om te gebruiken als je gevolgd wilt worden, want de kans is vaak groot dat je je telefoon  bij je hebt.

Find My friends zal 12 oktober beschikbaar komen via iOS 5.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.