‘Find My Friends’ gevonden in broncode van iCloud
Redactie

Al sinds iOS 4 gaan er geruchten de ronde over een ‘Find My Friends’. Deze nieuwe dienst van Apple gaat het volgens deze geruchten mogelijk maken om de locatie van je vrienden te volgen via je iDevice. Daarnaast wordt hierbij je eigen locatie doorgestuurd, zodat je vrienden ook weten waar jij bent. Deze week zijn er nieuwe aanwijzingen naar deze dienst gevonden in de broncode van iCloud.

Anonieme tipgevers van AppleInsider hebben de broncode van de website van iCloud enige uren doorgespit. Hierbij hebben ze opnieuw een verwijzing gevonden naar ‘Find My Friends’. In deze verwijzing zie je onder andere al het vriendensysteem beschreven staan. Daarnaast is er een fotofunctie te zien, waarbij het vermoedelijk mogelijk wordt om foto’s aan je locatiegegevens toe te voegen.

Apple heeft ‘Find My Friends’ nog niet officieel aangekondigd, dus weten we nog geen releasedatum van deze nieuwe dienst. iCloud wordt deze herfst vrijgegeven door Apple, maar waarschijnlijk is ‘Find My Friends’ dan nog niet in deze versie te vinden.

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.