Runners deal! De iPhone 15 Pro nu met korting oplopend tot €540!

Filmmakers: ‘muggenzifterige feedback Apple vertraagt tv-series’

5 maart 2019, 11:04
2 min leestijd
Filmmakers: ‘muggenzifterige feedback Apple vertraagt tv-series’

We horen al geruime tijd berichten over de tv-dienst Apple Shows, maar de ontwikkeling van de shows die er op moeten verschijnen gaat verre van soepel. Dit zou vooral komen doordat diverse Apple-topmannen zich te veel met de ontwikkeling van content bemoeien, en dat roept ergernis op bij de makers.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple vertraagt tv-series door veel feedback te geven’

De New York Post zegt te hebben vernomen dat filmmakers zich storen aan de houding van Apple, waarbij enkele topmannen – waaronder ceo Tim Cook – zich te veel bemoeien met de ontwikkeling van content voor de tv-dienst. Apple geeft de voorkeur aan familievriendelijke shows en heeft daarom al veel ideeën afgewezen, omdat shows bijvoorbeeld gaan over controversiële onderwerpen als religie en ‘de negatieve consequenties van technologie’.

Apple diensten in 2019

Daarnaast zou Apple niet weten wat het nou precies wil met de tv-dienst. Het bedrijf uit Cupertino zou naar verluidt continu aanpassingen maken en schrijvers ontslaan en aannemen, waardoor filmmakers geen duidelijk idee hebben van wat Apple voor ogen heeft. Schrijvers en regisseurs hebben het gevoel niet de volledige vrijheid te hebben, en werken liever zonder de continue bemoeienis van Apple.

De verwachtingen is dat het bedrijf van Tim Cook eind deze maand de tv-dienst onthuld, maar het zou nog tot het einde van het jaar duren voordat de dienst daadwerkelijk beschikbaar is. Dan zou ook slechts een handjevol van alle tv-shows te bekijken zijn, omdat Apples bemoeienis voor diverse vertragingen heeft gezorgd.

Apple wil gebruikers overtuigen met allerlei exclusieve series, en in ons overzichtsartikel hieronder zetten we alle verwachte shows op een rijtje. Het is nog onduidelijk hoe de tv-dienst straks precies beschikbaar komt, al gaan er geruchten dat iedereen die toegang heeft tot de TV-app, straks gratis Apples tv-dienst kan checken. Ook weten we nog niet of de dienst vanaf dag één ook in Nederland beschikbaar is.

Overzicht: Het complete Apple TV-dienst aanbod tot nu toe

Het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu