Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Fietsendieven willen niet dat je deze Apple-gadget koopt

Piet-Jan Lentjes
19 oktober 2023, 12:02
2 min leestijd
Fietsendieven willen niet dat je deze Apple-gadget koopt

Fietsendieven hebben het steeds meer gemunt op elektrische fietsen. Zelfs met een slot is je fiets zo gestolen. Maar hiermee maak je het ze een stuk lastiger.

Lees verder na de advertentie.

Fietsendieven willen niet dat je deze Apple-gadget koopt

Je moet er toch niet aan denken: kom je net de Albert Heijn uitlopen is je (gloednieuwe) elektrische fiets weg. Balen! Maar het komt tegenwoordig maar al te vaak voor. Onlangs werd bekend dat fietsendieven een soort ‘Power-key’ gebruiken om binnen enkele seconden een fietsslot te kunnen openen van een elektrische fiets.

smartphone op de fiets boete

Daar heb je natuurlijk niets aan als je fiets gestolen is en de politie staat vaak ook machteloos. Het unieke framenummer van je fiets wordt zo snel mogelijk aangepast en je stalen ros wordt rap in een loods verzameld. Daarna wordt hij vliegensvlug naar het buitenland verscheept.

Je kunt uiteraard meerdere sloten aan je fiets hangen en dat is een goed begin om de dieven het wat lastiger te maken. Maar daar heb je niets aan als ze de fiets uiteindelijk toch meenemen.

Gestolen fiets: maak het dieven extra lastig

Is je fiets toch gestolen? In dat geval komt de AirTag van Apple om de hoek kijken. Die kun je gebruiken om je fiets te traceren. Wanneer je er snel genoeg bij bent kun je dan je fiets weer terugvinden (maar je moet natuurlijk wel meteen de politie inschakelen).

Het is dan wel slim om de AirTag op je fiets te ‘verstoppen’. Dan loop je de minste kans dat de dieven de AirTag eraf halen. Je kunt bijvoorbeeld een fietsbel kopen waarin je de AirTag kunt plaatsen.

AirBell fietsbel met AirTag

Ook zou je er een onder (of in) het zadel kunnen verstoppen. Er zijn nog meer manieren om een AirTag te verstoppen op je fiets. Meer hierover lees je in het artikel hieronder.

Lees meer: dit zijn de drie beste manieren om een AirTag op je fiets te verstoppen

AirTag kopen

Heb je nog geen AirTag, maar wil je er wel een hebben? Wij hebben de beste prijzen al voor je opgezocht in onze AirTag-prijzenvergelijker. Dan weet je in ieder geval dat je niet teveel gaat betalen!

Apple AirTag prijzen vergelijken

Nieuw

€ 34,95

Bekijk prijzen
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirTag
Apple AirTag

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu