Craig Federighi: “Twijfels over Face ID op iPhone X verdwijnen vanzelf”

Rutger Otto
17 september 2017, 9:47
2 min leestijd
Craig Federighi: “Twijfels over Face ID op iPhone X verdwijnen vanzelf”

Apple-topman Craig Federighi reageert op de onzekerheden die mensen over Face ID lijken te hebben. Hij denkt dat de twijfels vanzelf zullen verdwijnen als mensen de functie zelf hebben geprobeerd.

Face ID twijfels

Dat laat Federighi weten in een interview met TechCrunch. Craig Federighi heeft bij Apple de leiding over de software-afdeling van het bedrijf. Tijdens het gesprek sprak hij over onderwerpen als privacy en veiligheid van de nieuwe iPhone X-functie.

Sinds de aankondiging van de iPhone X is er al veel geschreven en gezegd over Face ID. De gezichtsherkenning vervangt de vingerafdrukscanner Touch ID om het toestel te ontgrendelen. Zo’n scan leidde bij veel mensen tot bezorgdheid, want wat doet Apple om de veiligheid te waarborgen? Dat de demonstratie tijdens de presentatie leek mis te gaan, was voor het grote publiek een teken dat de scanner nog niet correct werkt.

Face ID banken

Betrouwbaar

Apple stelt zelf uiteraard dat Face ID snel en betrouwbaar werkt. Maar er zijn gevallen waarin de gezichtsscan niet werkt. Volgens Federighi moet Face ID ogen, neus en mond kunnen zien. Mensen met een sluier of mondkapje kunnen bijvoorbeeld niet inloggen via de camera. “Maar met een helm op en sjaal om werkt het prima”, zegt de Apple-topman.

Eerder deze week bleek dat Face ID het ook hoort te doen als je een zonnebril draagt. Maar er zijn uitzonderingen, zoals glazen die infrarood blokkeren. In dat geval moet de bril af of kan de gebruiker een pincode invullen.

Extreme hoeken

Face ID werkt vanuit verschillende hoeken. “Zodra je ogen en mond in het zicht zijn, werkt de scanner in vrij extreme hoeken”, zegt Craig Federighi. “Als de telefoon op schoot ligt en hij kan mond en ogen herkennen, zal hij gewoon ontgrendelen. Eigenlijk werkt het met elke natuurlijke houding.”

Het verwerken van data via Face ID gebeurt allemaal op het toestel zelf en gaat dus niet via de servers van Apple. “We verzamelen geen data als je Face ID gebruikt”, benadrukt de topman. “Alles gebeurt op het toestel zelf.” Mochten de pogingen mislukken, dan schakelt Face ID zichzelf na vijf pogingen uit. Vervolgens kun je een pincode intoetsen om het toestel te openen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: TechCrunch
Bron afbeelding: Yahoo
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's