‘FBI vond geen nieuwe info op iPhone 5C, maar is toch tevreden’

Lars Paijmans
20 april 2016, 9:06
1 min leestijd
‘FBI vond geen nieuwe info op iPhone 5C, maar is toch tevreden’

De FBI leek er alles voor over te hebben om de iPhone 5C van een van de San Bernardino terroristen te kraken, maar toen ze er eindelijk toegang tot kregen bleek er geen nieuwe info op te staan. De FBI is toch tevreden is met de iPhone 5C-kraak.

Lees verder na de advertentie.

FBI is tevreden over iPhone 5C-kraak

De rechtszaak tussen de FBI en Apple kwam de afgelopen maanden veelvuldig in het nieuws, omdat Apple weigerde om de inlichtingendienst toegang te geven tot een iPhone 5C van de terrorist Syed Farook. Omdat Apple weigerde zou de FBI hulp van buitenaf gekregen hebben, zodat ze alsnog het toestel konden kraken.

Al snel bleek dat de iPhone geen bruikbare informatie bevatte, en vandaag bevestigt CNN dit verhaal. Hoewel de iPhone geen info opleverde die de FBI nog niet had, kon de inlichtingendienst er toch wat vragen mee beantwoorden. Door te zien welke gegevens er niet op staan, zou de FBI een aantal zaken uit kunnen sluiten.

iPhone 5C productie

Zo zou de inlichtingendienst er nu zeker van zijn dan de terrorist geen contact gezocht heeft met andere terroristen. Dit onderschrijft de theorie dat Syed Farook alleen samen met zijn vrouw te werk ging en er verder niemand bij betrokken was.

Toch blijft er nog een groot gat van 18 minuten in het tijdschema van de aanslag, waarin de FBI niet weet wat Farook uitspookte. Verdere analyses van alle gegevens moet hier in de toekomst alsnog antwoord op geven. Hoe de FBI de iPhone gekraakt heeft, zal waarschijnlijk een geheim blijven. Een groep hackers zou een hackmethode aangeboden hebben voor geld, maar zelfs de FBI zou niet precies weten hoe deze werkt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: CNN
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 5C
Apple iPhone 5C

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu