‘Door FBI gekraakte iPhone bevat geen bruikbare info’

Lars Paijmans
14 april 2016, 10:11
2 min leestijd
‘Door FBI gekraakte iPhone bevat geen bruikbare info’

De FBI leek er alles voor over te hebben om de iPhone 5C van een van de San Bernardino terroristen te kraken, maar nu ze (zonder Apples hulp) toegang hebben gekregen, blijkt er maar erg weinig bruikbare informatie op de gekraakte iPhone te staan.

Volgens CBS News is de FBI nog niets noemenswaardigs tegengekomen op het gekraakte toestel, terwijl ze al geruime tijd bezig zouden zijn met het doorspitten van alle gegevens. Volgens de bron zal de FBI alle info blijven analyseren, maar informatie van significante waarde blijft vooralsnog uit. Dit sluit aan bij eerdere berichtgeving, waaruit je kon opmaken dat de kans op doorslaggevende data niet bijster groot was.

Lees verder na de advertentie.

Gekraakte iPhone levert niets op

Gisteren dook het gerucht op dat de FBI een groep professionele hackers betaald zou hebben om de iPhone te laten kraken. Opvallend, omdat tot nu toe werd gedacht dat het Israëlische Cellebrite de FBI hielt het toestel te kraken. De hackers vonden een manier om de inlogcode te forceren, zodat de FBI zonder de hulp van Apple toegang kreeg tot de bestanden en informatie op de iPhone van een terrorist.

FBI-directeur

De techniek die de FBI en deze hackers gebruikt hebben, zal zoals het er nu uitziet geheim blijven. Uit een nieuw verslag van Reuters blijkt dat de gebruikte techniek het eigendom blijft van het bedrijf dat de methode ontdekte. Regels die betrekking hebben op dit soort situaties zouden geen betrekking hebben op particuliere bedrijven, wat het erg lastig maakt voor Apple om de onthulling van de techniek af te dwingen. Omdat de mogelijkheid bestaat dat de FBI simpelweg de methode aangereikt heeft gekregen, weet de inlichtingendienst misschien zelf niet eens hoe deze werkt.

Apple heeft in het verleden gezegd graag te willen weten hoe de iPhone 5C gekraakt kon worden, ongetwijfeld om te voorkomen dat iets soortgelijks in de toekomst gebeurt. De techniek zou in ieder geval niet werken op nieuwere iPhones.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bronnen: CBS News, Reuters
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu