Poll: wat is jouw favoriete nieuwe iOS 13-functie? Breng je stem uit

Lars Paijmans
19 juli 2019, 13:00
2 min leestijd
Poll: wat is jouw favoriete nieuwe iOS 13-functie? Breng je stem uit

Misschien draai je de bèta al, of wacht je geduldig tot september, maar ongetwijfeld heb je al een favoriete iOS 13-functie. Laat van je horen en stem in onze poll.

Wat is jouw favoriete iOS 13-functie?

Nu september langzaam maar zeker dichterbij komt en de derde publieke bèta inmiddels beschikbaar is, wordt het steeds duidelijker wat voor veranderingen iOS 13 dit najaar met zich meebrengt. Van een donkere modus tot kleine verbeteringen als de nieuwe volumeregelaar.

Zie je bovenstaande poll niet? Stemmen kan ook via deze link.

In bovenstaande poll hebben we de tien iOS 13-functies op een rijtje gezet die wat ons betreft het belangrijkst zijn. Maar schroom vooral niet om de optie ‘anders’ te kiezen en in de reacties onder dit artikel te laten weten wat we vergeten zijn. Hieronder lichten we iedere keuze kort toe, voor het geval het niet duidelijk is wat ermee wordt bedoeld.

  • Donkere modus: met een druk op de knop steek je de witte menu’s van iOS in een donker jasje met deze langverwachte functie. Ook de wallpapers kleuren mee.
  • Sign in with Apple: een nieuwe manier om veilig in te loggen die nauwkeuriger met je gegevens omgaat dan Google of Facebook. Lees meer over Sign in with Apple.
  • Nieuwe volumeregelaar: eindelijk verdwijnt de grote melding op je scherm als je het volume aanpast. Voortaan zie je een klein balkje in beeld.
  • Siri’s nieuwe stem: Siri klinkt voortaan menselijker, vooral bij het uitspreken van langere zinnen.
  • Samen met AirPods muziek luisteren: Twee setjes AirPods koppel je straks aan een iPhone, zodat je samen naar muziek kunt luisteren of een film kijkt.
  • Sneller apps updaten: Apple heeft het updaten van apps tot twee keer sneller gemaakt, zodat je vlotter kunt doorgaan met het gebruiken van je favoriete apps na een update.
  • Vernieuwde Foto’s-app: De Foto’s-app heeft een compleet nieuw uiterlijk, die het makkelijker moet maken om de foto’s te vinden waar je naar op zoek was.
  • Memoji-stickers: Verander je eigen Memoji in een sticker en stuur ze gemakkelijk naar je vrienden via iMessage.
  • Vernieuwde Herinneringen-app: De Herinneringen-app is eindelijk een waardig alternatief voor taken-apps van derden geworden.
  • CarPlay-verbeteringen: Apple voert slimme verbeteringen door om CarPlay beter te maken.

iOS 13 verschijnt in september voor alle ondersteunende apparaten. Wil je niet wachten? Dan kun je de publieke bèta installeren, maar voordat je dit doet raden we aan om onze onderstaande gids stap voor stap door te lezen. Op die manier weet je zeker dat er geen data verloren gaat als er iets fout gaat.

Lees ook: Gids: zo installeer je stap voor stap de iOS 13-bèta

Categorie: iOS
Versie: iOS 13

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's