F.A.Q. Friday: Verzekeren

Redactie
20 maart 2009, 19:49
4 min leestijd
F.A.Q. Friday: Verzekeren

In de rubriek F.A.Q. Friday bespreek ik wekelijks vragen die regelmatig aan mij gesteld worden. Deze week staat het onderwerp ‘verzekeren’ centraal. Veel mensen twijfelen tijdens de aanschaf van een iPhone of ze een verzekering zullen afsluiten. Als je in de winkel besluit om het niet te doen, dan kan je ook gelijk niet meer terug. Het is dus belangrijk dat je alle voor- en nadelen even goed tegen elkaar afweegt. 

Wat is een verzekering?

Lees verder na de advertentie.

Ik zou hier zelf een antwoord kunnen geven, maar de belastingdienst heeft deze vraag ooit al eens heel compleet beantwoord:

Een verzekering is een overeenkomst tussen 2 partijen: een verzekeringnemer en een verzekeraar. De verzekeringnemer betaalt premie aan de verzekeraar. De verzekeraar is verplicht om als tegenprestatie in bepaalde situaties uitkeringen uit te betalen aan de verzekeringnemer. De verzekeraar en de verzekeringnemer leggen in hun overeenkomst vast welke situaties dat zijn.

Op het moment dat de verzekeraar en de verzekeringnemer de overeenkomst afsluiten, weten zij niet of de verzekeraar ooit een uitkering zal uitbetalen en hoe groot een eventuele uitkering zal zijn. 

Hoeveel kost de verzekering van een iPhone per maand?

De kosten kunnen variëren. De prijs is afhankelijk van vele factoren, zoals bijvoorbeeld je leeftijd. De gemiddelde kosten zullen ongeveer 6 tot 15 euro per maand zijn.

Welke schade dekt de verzekering?

Dat ligt helemaal aan het pakket dat je betaalt.  Een pakket van 10 euro per maand dekt meestal meer dan een pakket van 6 euro per maand. In de winkel kan je meer informatie opvragen over de dekking die de verschillende pakketen geven.

Jan, vertel eens wat over jouw verzekering.

Ik heb mijn verzekering bij ProAssist afgesloten bij de aanschaf van mijn iPhone 3G. Dit heb ik laten doen bij de belcompany. Ik had niet veel keuze bij het afsluiten van de verzekering, want toen was ik nog 17 jaar. De enige verzekering waar ik voor in aanmerking kwam, was het Onbezorgd Smart Pakket. Dit kost mij 10 euro per maand.

De verzekering is gelukkig wel erg uitgebreid voor dat geld. Bijna alles wat er met een iPhone kan gebeuren is gedekt, zoals bijvoorbeeld breuk- en water-schade. Als er iets aan de hand is met mijn iPhone kan ik gewoon het service-nummer bellen, en mijn problemen melden. Als de problemen zo ernstig zijn dat ik niet meer kan bellen met mijn telefoon, wordt mijn telefoon binnen 4 uur opgehaald, en wordt er meteen een leentoestel afgegeven met ongeveer de zelfde waarde en functies.

Ben je al eens in contact gekomen met je verzekeraar omdat er iets mis was?

Ja, deze week heb ik voor het eerst contact gezocht met de verzekeraar ProAssist. Mijn lock-knop en batterij waren al een tijdje gammel, maar hiervoor wilde ik de verzekering niet lastig vallen. Toen eergisteren mijn mute-knop ook nog eens het loodje legde, vond ik het tijd om eens de verzekering te bellen.

Ik had meteen besloten om niet te bellen, maar te e-mailen. Dit heb ik gedaan omdat ik een lang verhaal kwijt moest aan ze , over deze website. Het is natuurlijk lastig schrijven over een iPhone als je er zelf geen hebt. Ik vroeg aan ze of ze hier een oplossing voor hadden. Nadat ik het mailtje verstuurd had, kreeg ik een ontvangstbevestiging dat het mailtje binnen 2 weken beantwoord zou worden.

Gelukkig kreeg ik gisteren al een mailtje terug, met de vraag of ik mijn telefoonnummer wilde e-mailen. Binnen 30 seconden nadat ik het mailtje verstuurd had, ging mijn telefoon al. Ze hadden mij een iPhone 3G (16 Gb) te bieden als leentoestel, en dat vond ik natuurlijk goed.

Vandaag kwam iemand van ProAssist langs om mijn telefoon om te ruilen met het leentoestel, zodat mijn eigen iPhone gerepareerd of vervangen kan worden. Ik hoop dat ze het snel en goed afhandelen, zodat ik weer volop aankopen kan doen in de App Store, want ik ga op dit leentoestel geen dure applicaties aanschaffen.

Conclusie

Ik raad jullie aan om je iPhone te verzekeren. Natuurlijk is dit voor veel mensen enorm veel geld, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Als je je iPhone in het water laat vallen, valt dit natuurlijk niet onder je garantie. Op dat moment ben je ongeveer 700 euro kwijt omdat je je telefoon per ongeluk in het water hebt laten vallen. Opeens is 10 euro per maand dan niet veel geld meer, en ben je je verzekering erg dankbaar.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's