Gerucht: ‘iOS 11 ondersteunt video-groepsgesprekken voor FaceTime’

FaceTime heeft nog geen videochats voor groepen, maar volgens een nieuw gerucht komt daar verandering in met de komst van iOS 11.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

FaceTime video-groepsgesprekken

Als Apple zijn traditie voortzet, wordt iOS 11 in juni gepresenteerd. Over de nieuwe versie van Apples mobiele besturingssysteem is nog niet heel veel bekend, maar een nieuw gerucht beweert dat je straks met een groep kunt videobellen. Dat schrijft de Israelische website The Verifier op basis van ‘bronnen dichtbij de ontwikkeling van iOS 11’.

In het bericht staat dat gebruikers een groepsvideo kunnen starten vanuit een groepsgesprek in de Berichten-app. Samen FaceTimen zou tot maximaal vijf personen mogelijk worden. Dit is onderdeel van een ‘social update’ voor iMessage en FaceTime, claimt de site die verder niet bekend is als leverancier voor Apple-geruchten. Het is dan ook onduidelijk hoe betrouwbaar dit gerucht is.

Populariteit videochats neemt toe

Hoe dan ook zou het niet verbazen als Apple de functie inderdaad biedt voor FaceTime. In de afgelopen jaren werd videobellen met groepen populairder. Kijk maar naar het succes van Houseparty, waar vooral veel jongeren van gebruikmaken om samen met video te chatten. Die app maakte groepsgesprekken met video gemakkelijker dan bijvoorbeeld Skype, een eveneens bekende aanbieder van de functie.

Meer iOS 11 geruchten

De komende tijd zullen er waarschijnlijk meer geruchten over iOS 11 opduiken. Op dit moment is er echter nog niet zoveel bekend. Als Apple de software aankondigt tijdens de WWDC, verschijnt naar verwachting niet lang daarna een open bèta. Daarmee kunnen gebruikers vast met het besturingssysteem kennismaken en feedback geven. De officiële versie verschijnt pas in het najaar, nadat de nieuwe iPhones gepresenteerd zijn.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.