Facetime verbruikt 3MB per minuut over 3G

Facetime is één van dé nieuwe functies die de iPhone 4 tot een succes maken. Steve Jobs heeft gezegd dat aan het eind van het jaar meer informatie naar buiten komt over het gebruik van Facetime met een 3G-verbinding. Facetime voor 3G zal waarschijnlijk van mindere kwaliteit worden, want op dit moment verbruikt het 3MB per minuut. Dit is erg veel voor een mobiel netwerk.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Kleine proefjes bewijzen: Facetime kost 3MB per minuut

9To5Mac heeft een aantal kleine, eenvoudige proefjes gedaan. Ze bekeken hoeveel MB 5 minuten ‘Facetimen’ kostte. Na het vergelijken van de gegevens bij [instellingen]->[algemeen]->[gebruik] vóór en na het Facetimen, konden ze concluderen dat Facetime 3MB per minuut verbruikt.

Mindere kwaliteit met 3G-verbinding?

Apple kan ervoor kiezen om de kwaliteit van Facetime te verminderen om het dataverbruik omlaag te brengen. Hierdoor is het verbruik te overzien voor providers. Het is alleen de vraag hoe Apple de kwaliteit naar beneden gaat brengen, want Apple houdt er in het algemeen niet van om iets minder goed te maken.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.