Tegenvaller: FaceTime groepsgesprekken komt niet gelijk met iOS 12 uit

Michel van 't Klaphek
13 augustus 2018, 20:26
2 min leestijd
Tegenvaller: FaceTime groepsgesprekken komt niet gelijk met iOS 12 uit

Een van de belangrijkste vernieuwingen in FaceTime laat nog even op zich wachten. De mogelijkheid om met 32 mensen tegelijk te bellen komt niet gelijk met iOS 12 uit, maar wordt later dit jaar uitgebracht als aparte update.

Lees verder na de advertentie.

FaceTime groepsgesprekken uitgesteld

FaceTime is al jaren toe aan een grondige make-over en leek deze met iOS 12 te krijgen. Naast een frisser ontwerp wordt het ook mogelijk om met 32 mensen tegelijkertijd te (video)bellen. Helaas moeten gebruikers nog even geduld hebben: de functie is namelijk geschrapt uit de meest recente iOS 12 en macOS Mojave-bèta’s voor ontwikkelaars.

Dit houdt in dat FaceTime groepsgesprekken pas later dit jaar uitkomt, en dus niet gelijktijdig met iOS 12 gelanceerd wordt. Apple heeft geen officiële releasedatum bekendgemaakt, maar brengt de functie ‘later deze herfst’ uit via een aparte iOS-update. Waarschijnlijk wordt de definitieve versie van iOS 12 halverwege september uitgebracht waardoor de FaceTime-update wellicht rond november uitkomt.

De timing is opvallend aangezien groepsgesprekken al in de eerste iOS 12-bèta van begin juni aanwezig was. Het uitstel geldt naast iOS ook voor macOS-gebruikers. Voor zover bekend waren er geen klachten vanuit gebruikers en leek alles goed te werken. Het is daarom onduidelijk waarom de release is opgeschoven.

Meer over iOS 12

Het najaar van 2018 lijkt drukker dan ooit te worden voor Apple-fans. Je zou door de vermoedelijke introductie van meerdere iPhones, iPads, AirPods en Macs bijna vergeten dat er ook nog een iOS-versie uitkomt. Apple focust zich met iOS 12 vooral op stabiliteit en prestaties, en minder op het toevoegen van nieuwe functies.

Zo is het systeem een stuk sneller gemaakt (met name voor oudere iPhones), werkt de camera-app beter en is er meer aandacht voor privacy. Bovendien wordt Siri weer een stuk slimmer en probeert Apple je telefoonverslaving aan te pakken.

→ Lees verder over de nieuwe functies in iOS 12

Op de hoogte blijven van iOS 12? Schrijf je dan in voor de iPhoned-nieuwsbrief, of download onze app.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen