Gelekte foto’s tonen Force Touch en FaceTime-sensoren van iPhone 6S

Rutger Otto
29 augustus 2015, 12:57
2 min leestijd
Gelekte foto’s tonen Force Touch en FaceTime-sensoren van iPhone 6S

Er zijn nieuwe foto’s online verschenen die ‘bewijs’ leveren van de komst van Force Touch en een nieuwe FaceTime-camera. Met nog een kleine twee weken te gaan, draait de geruchtenmolen op volle toeren.

Lees verder na de advertentie.

FaceTime-camera iPhone 6S

De geruchten die al een tijdje rondgaan worden steeds hardnekkiger. 9to5Mac heeft nu afbeeldingen gepubliceerd van iPhone 6S (Plus) componenten. Om te beginnen zijn er vergelijkingen gemaakt met de huidige iPhone 6 (in het wit) en valt op dat de sensoren van de FaceTime-camera groter zijn geworden in het nieuwe model. Dankzij de grotere sensoren zijn er meer megapixels mogelijk en eventueel andere vernieuwingen, zoals betere registratie in donkere omgevingen.

Eerder deze week werd al meer over de iPhone 6S camera bekend. Volgens geruchten zou het toestel voorzien worden van een 12 megapixel-camera, die grotere foto’s neemt in een hogere resolutie. Naar verwachting kun je straks ook in 4K filmen. Er is geen flitser voor selfies, maar door een witte ‘flits’ op het beeldscherm kun je straks toch betere foto’s van jezelf maken in een donkere omgeving.

facetime-camera iphone 6s

Force Touch en Apple event

Op de gelekte foto’s is ook een onderdeel gevonden van wat waarschijnlijk bedoeld is om Force Touch in het toestel te implementeren. Daarmee zijn verschillende acties uit te voeren, afhankelijk van hoe hard of zacht je op het scherm drukt. In Safari kun je op die manier bijvoorbeeld op een woord drukken om de definitie ervan in beeld te krijgen.

Op 9 september vindt het iPhone-event plaats van Apple. Naast nieuwe iPhones doet het bedrijf uit Cupertino waarschijnlijk ook een nieuwe Apple TV uit de doeken en zal het wat meer vertellen over iOS 9 en watchOS 2. Op iPhoned houden we je uiteraard op de hoogte, maar je kunt het evenement ook live bekijken via Apple zelf.

Lees meer over de iPhone 6S

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu