FaceTime-bug geeft foto’s weer tijdens gesprek.

Redactie
6 april 2011, 20:39
2 min leestijd
FaceTime-bug geeft foto’s weer tijdens gesprek.

Vandaag bleek op Apple’s discussieforum een bug in FaceTime te bestaan waarmee de iPhone foto’s laat zien in plaats van een live-film. De dame die het topic opende vertelt dat als zij en haar vriend FaceTime’en, één van de twee een zwart scherm ziet en de andere een oude foto. De topicstarter liet weten dat ze een foto heeft gezien van haar vriend op zijn werk terwijl hij op zijn werk nog nooit gebeld heeft via FaceTime.

Ze is niet de enige die het overkomen is. Een andere iPhone-gebruiker gebruikt zijn iPhone in een dashboard-mount als navigatiesysteem en carkit. Hij is een winkel ingegaan om een broodje te kopen waarna hij terug in de auto keek of hij gebeld was en ging naar zijn werk. Toen hij daar iemand wou FaceTime’en kreeg hij een foto van zichzelf te zien terwijl hij in de auto zijn broodje zat te eten dertig minuten geleden.

Een lezer van het weblog Hacker News zegt het volgende:

Ik ontwikkel niet voor iOS maar ik herinner me dat ik ergens gelezen heb dat als een applicatie aan het laden is het een afbeelding kan weergeven van hoe de app eruit zag toen de gebruiker de applicatie voor het laatst afsloot. Op deze manier lijkt het alsof de app eerder geladen is. Ik heb ook geen iPhone 4, maar FaceTime voor Mac gebruikt het camerabeeld zodat je jezelf kan zien terwijl je een gesprek start. Ik geloof dat FaceTime voor iOS hetzelfde doet.

Als je deze twee dingen bij elkaar voegt, krijg je een mogelijke verklaring voor deze bug.

Het vreemde aan de bug is dat de foto’s ook nergens terug te vinden zijn. Ze zijn namelijk niet te vinden in de fotorol. In het topic wordt ook een noot gemaakt van het firmwareverschil. Op iOS 4.3.1 lijkt de bug wel voor te komen, maar op iOS 4.3 niet.

Heb jij deze problemen ook? Laat het even weten in een reactie.

Spotlight: FaceTime

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Black Friday