Facebook deelt tijdelijk geen WhatsApp-gegevens meer in de EU

Lars Paijmans
8 november 2016, 16:44
2 min leestijd
Facebook deelt tijdelijk geen WhatsApp-gegevens meer in de EU

Toen Facebook bekend maakte WhatsApp-gegevens te gaan gebruiken voor advertenties en vriendschapsverzoeken, kreeg het bedrijf heel wat kritiek over zich heen. Vandaag wordt bekend dat er ook in Europa tijdelijk gestopt wordt met het WhatsApp gegevens delen.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp gegevens delen Facebook tijdelijk stopgezet

Dit heeft Facebook bevestigd aan de NOS. Het gebruiken van WhatsApp-gebruikersgegevens voor Facebook kwam eerder al in opspraak, maar dook deze week wederom in het nieuws op toen bekend werd dat Facebook in Groot Britannië tijdelijk stopte met het delen van de gegevens. Nu blijkt dat ook in Europa deze praktijken een halt toe zijn geroepen.

WhatsApp gegevens delen

Hoe lang Facebook stopt het met gebruiken van WhatsApp-gegevens is niet bekend. Bovendien zou het alleen om gebruikersgegevens gaan, Facebook en WhatsApp wisselen nog wel data uit maar zou dit alleen doen om spam tegen te gaan. Voor commerciële doeleinden worden de gegevens van WhatsApp-gebruikers dus niet langer uitgewisseld met Facebook.

Facebook zou in gesprek gaan met de Artikel 29-werkgroep, een combinatie van verschillende privacywaakhonden uit Europa. Omdat deze groep de komende week in gesprek gaat over WhatsApp, is te verwachten dat we hierna meer weten over hoe lang deze gegevens weer worden gescheiden van de twee sociale netwerken.

Facebook wil het gesprek aangaan

WhatsApp en moederbedrijf Facebook kwamen een paar maanden geleden in opspraak toen bleek dat de twee apps informatie met elkaar uit zouden gaan wisselen. Gebruikers hadden slechts een paar weken de tijd om het delen van de gegevens handmatig uit te zetten, daarna verdween de optie en werd de data ongevraagd uitgewisseld.

Met de telefoonnummers van WhatsApp-gebruikers zou Facebook nieuwe vrienden willen voorstellen en advertenties tonen die beter op jouw interesses aansluiten. Het sociale netwerk van Mark Zuckerberg zegt er voor open te staan om samen te werken met de privacy-werkgroep om tot een oplossing te komen.

Lees ook: Geen zin in WhatsApp reclames? Naar deze chat-apps kun je overstappen

Lees het laatste nieuws over WhatsApp

Categorie: Apps
Thema: WhatsApp

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen