Facebook Watch Party: Zo kijk je samen met vrienden dezelfde video’s

Lars Paijmans
18 januari 2018, 13:08
2 min leestijd
Facebook Watch Party: Zo kijk je samen met vrienden dezelfde video’s

Een komisch internetfilmpje bekijken is in je eentje al leuk, maar wordt pas echt lachen als je het met je vrienden samen kijkt. Met Facebook Watch Party wordt dit heel makkelijk, waar je ook bent.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Watch Party aangekondigd

Facebook Watch Party richt zich specifiek op groepen, en geeft ze een middel om met een druk op de knop samen naar een video te kijken. Terwijl het filmpje het grootste deel van je display vult, kun je gewoon blijven reageren en chatten met andere kijkers.

Iedere Facebookvideo kan aan een Watch Party worden toegevoegd, zolang deze maar openbaar beschikbaar is. De moderator van een Facebookgroep kan op die manier een afspeellijst samenstellen. Leden kunnen vervolgens met een druk op de knop meekijken.

Facebook Watch Party

Zodra je dit doet, zie je hetzelfde filmpje dat de rest aan het bekijken is. Aan de zijkant van het scherm kun je de afspeellijst zien, zodat je weet welke video’s eraan zitten te komen. Het design van een Facebook Watch Party is te vergelijken met die van een livestream. Logisch, want dit was voor het sociale netwerk een inspiratiebron om deze functie te ontwikkelen, aldus een blogpost.

Facebook hoopt hiermee het bekijk van video’s op het netwerk socialer te maken. Een groot verschil met hoe er nu vooral passief naar filmpjes gekeken wordt. Wanneer Facebook Watch Party voor iedereen beschikbaar komt is nog niet duidelijk, maar aan de grootschalige test te zien zal deze functie niet lang meer op zich laten wachten.

Het roer om in 2018

De aankondiging van Facebook Watch Party is een nieuwe aanwijzing dat het sociale netwerk het roer omgooit in 2018. Begin deze week maakte ceo Mark Zuckerberg nog bekend dat er grootste veranderingen aankomen voor de Facebook tijdlijn, die voortaan meer van je vrienden en minder van bedrijven gaat laten zien. In het onderstaande overzicht lees je hier alles over.

Lees ook: Facebook in 2018: 3 dingen die het sociale netwerk anders gaat doen

Bron: Facebook
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen