De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

YouTube-concurrent Facebook Watch komt snel naar Nederland

Wouter Nijsen
29 augustus 2018, 12:33
2 min leestijd
YouTube-concurrent Facebook Watch komt snel naar Nederland

Facebook maakt bekend dat Watch, een videoplatform dat de concurrentie aan moet gaan met YouTube en Netflix, ook naar Nederland komt. Binnen enkele dagen is de nieuwe dienst hier te gebruiken, en dit kun je ermee.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Watch in Nederland

Facebook Watch is niet helemaal nieuw, want het videoplatform was al een tijdje in de Verenigde Staten beschikbaar. De dienst is er vanaf morgen (30 augustus) ook in Nederland en richt zich op diverse type video’s. Je gebruikt Facebook Watch door de iOS-app of website te openen. Maar waarmee onderscheidt het videoplatform zich precies?

Als gezegd is het aanbod in Facebook Watch divers, maar de nadruk ligt op interactieve filmpjes. Dit betekent dat je als kijker het verloop van een video kunt bepalen. Een voorbeeld hiervan is ‘SKAN Austin’, een realityserie over tieners in Texas. In een talkshow, genaamd ‘Red Table Talk’, kunnen kijkers vragen stellen aan host Jada Pinkett Smith.

Daarnaast vind je straks dezelfde viral video’s die je kent van je tijdlijn. Facebook betaalt Buzzfeed, Vox, CNN en verschillende andere mediabedrijven om dagelijks korte (nieuws)video’s te maken. Deze filmpjes zijn vooral bedoeld om te delen met vrienden. Ook werkt Facebook aan documentaires, komedies en drama’s, die straks op Watch te zien zijn. Turnt, een tienerdrama met 40 afleveringen van tien á vijftien minuten per stuk, werd begin deze maand uitgebracht.

YouTube Premium

Eerder werd duidelijk dat ook YouTube Premium naar de Benelux komt. Dit is een betaalde versie van het videoplatform, waarmee je voor een vast bedrag per maand toegang krijgt tot een advertentievrije versie van YouTube, de muziekdienst YouTube Music en de YouTube Originals. Laatstgenoemde zijn originele films en series die exclusief op YouTube te zien zijn.

Lees verder: alles wat je moet weten over YouTube Premium

Het laatste nieuws over Facebook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen