De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Facebook en Disney komen met videodiensten, maar waar blijft Apple?

Lars Paijmans
10 augustus 2017, 10:58
2 min leestijd
Facebook en Disney komen met videodiensten, maar waar blijft Apple?

De markt van videodiensten staat op het punt om een stuk drukker te worden. Ook Disney en Facebook mengen zich in de strijd om je tv, maar waar blijft Apple in dit verhaal?

Het is geen geheim meer dat Apple grote plannen had met een eigen tv-dienst. Sterker nog, concrete geruchten in januari, mei en juni lieten zien dat het bedrijf achter de schermen wel degelijk aan eigen films en series werkt.

Lees verder na de advertentie.

Deze week verscheen de eerste aflevering van Apples Carpool Karaoke, en ook Planet of the Apps is al een tijdje aan de gang. Deze twee korte series zijn volgens Apple bedoeld om Apple Music aantrekkelijker te maken. Maar vroeg of laat zou er ook een volwaardige tv-dienst met eigen series moeten komen. Daarvoor zijn onder meer Jamie Erlicht en Zach van Amburg aangenomen, twee ex Sony Pictures-topmannen die het project leiden.

Facebook Watch

Disney en Facebook Watch

De concurrentie ligt echter op de loer. Deze week maakte Disney bekend zijn films van Netflix af te halen, om deze voor een eigen tv-dienst te gaan gebruiken. Ook Facebook gaat nu de strijd aan met YouTube en videodiensten, door een Watch-onderdeel aan het sociale netwerk toe te voegen.

Facebook Watch verschijnt op de website, in mobiele apps en de tv-apps van het netwerk. Op het nieuwe platform worden originele series geplaatst, die een ‘thema of verhaallijn’ volgen. De algoritmes van Facebook schotelen jou de video’s voor die bij je interesses aansluiten.

Apple series

Het geduld van Hollywood

Ondertussen zou Hollywood een afwachtende houding aangenomen hebben ten opzichte van Apple. Maar de vraag is nu hoeveel geduld Hollywood heeft, terwijl links en rechts grote bedrijven met hun eigen alternatief komen.

Apple staat bekend als bedrijf dat eerst de kat uit de boom kijkt, waarna het met een eigen versie komt. Kijk maar naar Apple Music en ARKit. Het idee van één abonnement voor zowel Apple Music als Apples Netflix-alternatief klinkt bovendien nog steeds aanlokkelijk, maar langzaam maar zeker blijven er steeds minder partijen over die hun films en series op de dienst willen plaatsen.

Bron: Facebook
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu