Facebook viert verjaardag met filmpjes van vrienden

Rutger Otto
4 februari 2016, 12:31
2 min leestijd
Facebook viert verjaardag met filmpjes van vrienden

Vandaag bestaat Facebook al weer 12 jaar. De datum is volgens het platform omgedoopt tot ‘Vriendendag’. Daarom komt de dienst met een feestelijk filmpje voor alle gebruikers en hun vrienden.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Vriendendag

Facebook grijpt zijn verjaardag aan om te benadrukken hoe belangrijk vriendschappen zijn. “Als mensen samenkomen, gebeuren er krachtige dingen en veranderen er levens”, schrijft Facebook op zijn website. “We zien dit elke dag op Facebook, of het nou contact is met een oude vriend die een lach op je gezicht tovert of een nieuwe connectie die je leven of zelfs de wereld verandert.”

Om het te vieren, roept Facebook Vriendendag-video’s in het leven. Op de tijdlijn kom je ze waarschijnlijk al tegen van anderen. Om die van jezelf te bekijken, hoef je bij zo’n filmpje alleen maar op de knop ‘Bekijk jouw video’ te tikken. Het filmpje staat kant en klaar om te bekijken en zolang je hem niet deelt, ziet alleen jij hem.

Geplaatst door Facebook op woensdag 3 februari 2016

Filmpjes aanpassen

Wil je het filmpje delen, dan kan dat. Je kunt er ook voor kiezen om de video eerst aan te passen. Dat doe je door op ‘Bewerken’ te tikken. Je komt dan in een soort dia-show terecht waarin je zelf foto’s en vrienden kunt kiezen die in het filmpje te zien moeten zijn.

Kom je nog geen Vriendendag-filmpjes tegen op je tijdlijn, dan kun je ook via deze link terecht. Het kan ook gebeuren dat het filmpje nog niet voor je klaarstaat, probeer het dan later nog eens. Ter gelegenheid van Vriendendag heeft Facebook overigens ook twee nieuwe stickerpakketten voor Messenger geïntroduceerd die over vriendschappen gaan.

Facebook-gebruikers

Maandelijks loggen bijna 1,6 miljard gebruikers in op Facebook. Dat zijn er dagelijks ruim een miljard. Dat blijkt uit de laatste financiële cijfers van Facebook. Ook Facebook Messenger doet het goed, met ruim 800 miljoen gebruikers wereldwijd. WhatsApp, ook van Facebook, doet het nog beter. De chatdienst bereikte recent de mijlpaal van 1 miljard gebruikers.

Lees meer over Facebook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu