Dit zijn de eerste stappen van Facebook in virtual reality

Rutger Otto
22 februari 2016, 12:39
2 min leestijd
Dit zijn de eerste stappen van Facebook in virtual reality

Ceo van Facebook, Mark Zuckerberg, maakte gisteren zijn opwachting op het Mobile World Congress in Barcelona. Daar vertelde hij over de toekomst van VR en Facebook.

Lees verder na de advertentie.

Facebook VR

Mark Zuckerberg was aanwezig bij de Samsung-presentatie op het MWC. Terwijl een zaal vol pers met een Gear VR op zijn hoofd zat, liep de Facebook-ceo de zaal binnen. De Gear VR van Samsung is een virtual reality headset die werkt met technologie van Oculus, het bedrijf dat Facebook in 2014 voor 2 miljard dollar overnam.

Het ging tijdens het praatje van Zuckerberg dan ook voornamelijk over virtual reality. De Facebook-oprichter vertrouwt erop dat het enorm gaat worden. Volgens hem wordt het overweldigend en zal het mensen juist dichterbij elkaar brengen, ook al zitten mensen allemaal met headsets op waarmee ze zich van de buitenwereld afsluiten.

“VR is het volgende platform waar iedereen kan maken en ervaren wat hij wil”, zegt Zuckerberg. “Binnenkort leven we in een wereld waarin iedereen de kracht heeft om video’s te beleven alsof ze erbij zijn.” Hij benadrukt dat VR nog gloednieuw is. “We zijn pas begonnen met uitzoeken van wat er mogelijk is.”

facebook vr

Social VR-team

In een blogpost van Facebook worden de plannen iets toegelicht. Het bedrijf heeft een ‘Social VR’-team opgezet dat zich focust op manieren waarmee virtual reality iets kan toevoegen aan een sociaal platform. Volgens Facebook groeit mobiele VR enorm; inmiddels staan er 200 games en apps in de Oculus store en er is al ruim een uur aan video bekeken via de Gear VR.

Om dataverbruik te besparen, heeft Facebook een nieuwe technologie ontwikkeld om mobiele VR beter te maken. Zo wordt bij 360 graden-video’s alleen de data gebruikt van het deel van het filmpje waar je naar kijkt.

Zoals Zuckerberg zegt is dit slechts het begin van VR. Het is niet zo lastig voor te stellen dat je uiteindelijk gewoon op bezoek gaat bij je Facebookvrienden in een virtuele omgeving. Maar dat is voorlopig toekomstmuziek.

Lees meer over Facebook

Bron: Facebook
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu