Facebook voor iPhone ruimt je contacten op

Roel van Hout
7 juni 2013, 11:43
1 min leestijd
Facebook voor iPhone ruimt je contacten op

De integratie van Facebook in iOS is handig, maar kent ook nadelen. Een veelgehoorde klacht is dat het adresboek er zo onoverzichtelijk van werd. Facebook gaat dat oplossen. 

Lees verder na de advertentie.

Contacten

Tot op heden plaatste Facebook voor iPhone de contactgegevens van al je Facebook-vrienden direct in de contacten app. Dat was fijn voor contacten die je ook buiten Facebook had, maar voor het overige deel niet fijn: er stonden hierdoor een hoop contactpersonen met enkel een Facebook-adres in je adresboek.

Dat maakte het snel scrollen naar iemand die je wilde bellen, mailen of een iMessage sturen nogal een gedoe, omdat het adresboek er oneindiglang door werd. Dat lijken ze bij Facebook eindelijk ook te beseffen: Facebook contacten die niet meer dan een Facebook email-adres hebben ingevuld, gaan uit je contacten app verdwijnen.

Facebook voor iPhone: ‘onbruikbare’ informatie verwijderen

In eerste instantie werd nog gedacht dat het om een softwarefoutje ging, maar volgens 9to5Mac, dat met Facebook sprak, gaat het om een poging van Facebook om je telefoonboek je ontdoen van ‘onbruikbare’ informatie.

Het resultaat hiervan is dat er veel van je vrienden uit je contactpersonenlijst gaan verdwijnen. Bij Facebook zijn ze van mening dat ze er de overgrote meerderheid van de iPhone-gebruikers een plezier mee doen. Mocht je wel gelukkig zijn met de volledige integratie, niet getreurd: je kunt contactpersonen nog steeds handmatig toevoegen.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen