Facebook komt met knop om medeleven en respect te betuigen

Redactie
16 september 2015, 9:38
1 min leestijd
Facebook komt met knop om medeleven en respect te betuigen

De tegenpool van de ‘Vind ik leuk’-knop komt eraan. Facebook-directeur Mark Zuckerberg heeft aangegeven dat een ‘Vind ik niet leuk’-knop om medeleven te betuigen in ontwikkeling is.

Lees verder na de advertentie.

Tijdens een vraag-en-antwoord-sessie beantwoorde Zuckerberg verschillende vragen uit het publiek, waaronder de vraag of we binnenkort deze knop kunnen verwachten. Zuckerberg antwoorde positief: “Mensen, inmiddels al honderden, vragen al jaren naar de ‘Vind ik niet leuk’-knop. Vandaag is een speciale dag, want ik kan eindelijk bevestigen dat we eraan werken en dat de knop heel binnenkort getest gaat worden.”

Zuckerberg benadrukte ook nogmaals waarom de Facebook ‘Vind ik niet leuk’-knop niet eerder werd geïntroduceerd, namelijk de angst dat de knop te vaak gebruikt zou worden om een negatieve reactie te geven of dat Facebook teveel op Reddit gaat lijken doordat mensen berichten omhoog of naar beneden stemmen met de twee knoppen. De knop is daarom vooral bedoeld om een emotie uit te dragen en empathie te tonen bij berichten van je Facebook-vrienden. Zuckerberg ging niet in op hoe de ‘Vind ik leuk’-knop zal worden vormgegeven en wanneer deze live gaat.

Bericht gelezen

facebook vind ik niet leuk-knop

De ontwikkeling van de ‘Vind ik niet leuk’-knop loopt tegelijkertijd met een experiment om te zien of Facebook de beruchte gelezen-vinkjes zoals we die kennen van Whatsapp kan toevoegen aan evenement-uitnodigingen en groepsgesprekken. De vinkjes bestaan al wel in de één-op-één-chats van Facebook Messenger, maar Facebook is dus nu aan het kijken of de functionaliteit kan worden uitgebreid vertelde een woordvoerder van Facebook aan The Daily Dot.

In tegenstelling tot Whatsapp is het bij Facebook nog niet mogelijk om de gelezen-vinkjes uit te zetten.

Lees het laatste nieuws over Facebook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu