Facebook kondigt meer mogelijkheden voor videomakers aan

Rutger Otto
24 juni 2017, 11:21
2 min leestijd
Facebook kondigt meer mogelijkheden voor videomakers aan

Facebook brengt later dit jaar een nieuwe app uit, die speciaal is gericht op videomakers. De app wordt onderdeel van Facebook Mentions.

Lees verder na de advertentie.

Facebook voor videomakers

Dat heeft Facebook vrijdag tijdens de jaarlijkse videoconferentie VidCon bekendgemaakt. Het platform voor videomakers komt als update binnen de app Facebook Mentions beschikbaar. Dit is het platform voor beroemdheden, online influencers en journalisten die daarmee beter in contact kunnen blijven met volgers en fans.

Mentions is de plek waar Facebook in augustus van 2015 voor het eerst Facebook Live introduceerde. De app biedt een lichtere versie van Facebook met tabbladen voor Volgen, Trending en Meldingen.

Facebook Creator
Facebook Creator
Facebook Creator
Facebook Creator

Meer mogelijkheden

Het nieuwe onderdeel verschijnt later dit jaar, al is een datum niet bekend. De focus zal daarbij op makers van videocontent komen te liggen, zegt productleider Daniel Danker van Facebook. “Met Facebook kunnen we een groep mensen creëren en koppelen met volgers om verhalen te vertellen die zowel sociaal als persoonlijk en authentiek zijn.”

Dankzij de update krijgen videomakers onder meer toegang tot nieuwe tools voor livestreams. Zij kunnen bijvoorbeeld intro’s en outro’s toevoegen aan hun uitzendingen, daarnaast kunnen ze eigen stickers toevoegen voor kijkers om te gebruiken. Ook wordt een nieuw ‘Community’-tabblad toegevoegd, waarmee makers gemakkelijker contact met volgers op Facebook, Instagram en Messenger kunnen leggen. Ook krijgt de app meer informatie over hoe kijkers de content consumeren. Videomakers kunnen op die manier bijvoorbeeld zien wanneer iemand afhaakt met kijken.

Focus op video

Facebook heeft de laatste jaren veel meer de focus gelegd op video. Het wordt steeds meer een platform waar gebruikers niet alleen komen om berichten van vrienden te kijken, maar ook om (grappige) filmpjes te zien. Facebook hoopt dan ook steeds meer videomakers naar zich toe te trekken, die bijvoorbeeld van YouTube af komen.

Lees het laatste nieuws over Facebook

Via: Mashable
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen