Poll: Ga jij je Facebook-account verwijderen, of heb je dat al gedaan?

Lars Paijmans
12 april 2018, 11:07
2 min leestijd
Poll: Ga jij je Facebook-account verwijderen, of heb je dat al gedaan?

Duizenden Nederlanders hebben woensdagavond hun Facebook-account verwijderd of op inactief gezet. Volg jij dit voorbeeld op, of blijf je gewoon Facebook gebruiken?

Lees verder na de advertentie.

Duizenden Nederlanders verwijderen Facebook-account

In het programma Zondag met Lubach werd met de #ByebyeFacebook-actie opgeroepen om op woensdagavond massaal je Facebook-account te verwijderen. Dertigduizend Nederlanders schreven zich in voor de actie, en na een steekproef van NU.nl blijkt 34 procent zich aan zijn woord te hebben gehouden. Dit komt neer op 10.000 gebruikers.

Waarschijnlijk ligt het aantal verwijderde Facebook-accounts in Nederland nog hoger, omdat de steekproef alleen keek naar de mensen die zich op het evenement van Lubach hadden ingeschreven. In totaal gebruiken 9,7 miljoen Nederlanders Facebook.

Poll: ga jij je Facebook-account ook verwijderen?

Zie je de poll niet, Vul de poll dan op deze website in om je mening te delen.

Arjan Lubach laat weten blij te zijn dat de actie zoveel heeft losgemaakt bij mensen. “Het aantal opzeggers is natuurlijk ook weer niet zo hoog dat Zuckerberg er wakker van zal liggen, maar dat wisten we van tevoren. Dat geeft niks. De discussie is losgebarsten en daar gaat het om”, aldus Lubach.

Het verwijderen van de accounts is een reactie op de privacyrel waar Facebook al weken in is verwikkeld. Cambridge Analytica maakte misbruik van de data van miljoenen Facebook-gebruikers, waaronder 90.000 Nederlanders. Volgens Lubach doet Facebook niet genoeg om de privacy van gebruikers te beschermen, en neemt het bedrijf van Mark Zuckerberg ook onvoldoende maatregelen tegen nepnieuws.

Facebook verwijderen? Zo doe je dat

Ben je na het nieuws rondom Facebook ook overtuigd om je account te wissen? Dan helpen we je een handje in onderstaande tip. Kun je toch geen afscheid nemen van het sociale netwerk? Dan helpen we je op weg met een aantal tips om je account beter af te schermen en je privacy te verbeteren.

Lees ook: 5 tips om minder persoonlijke data met Facebook te delen
Lees ook: Tip: zo verwijder je je Facebook-account op je iPhone

Bron: NU.nl
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen