De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Zo gaat Facebook haar gebruikers tegen zichzelf beschermen

Michel van 't Klaphek
23 juni 2018, 13:22
1 min leestijd
Zo gaat Facebook haar gebruikers tegen zichzelf beschermen

Facebook gaat een nieuwe functie toevoegen, waardoor gebruikers precies kunnen zien hoeveel tijd ze per dag in de app besteden. De confronterende cijfers moeten ervoor zorgen dat mensen hun tijd “goed besteden”.

Lees verder na de advertentie.

Facebook-verslaving aangepakt

De toevoeging werd in de broncode van de app ontdekt door een programmeur. Vervolgens heeft Facebook tegen TechCrunch bevestigd dat men inderdaad bezig is met een Time Well Spent-achtig product. Dit is een stichting die in het leven is geroepen om mensen en bedrijven te wijzen op het gevaar van technologie, en hun verslavende werking.

De nieuwe functie heet ‘Jouw tijd op Facebook’ en houdt per dag bij hoelang je bezig bent met liken, delen en taggen. Daarnaast kun je een wekelijks overzicht opvragen met de gemiddelde tijd die je per dag op Facebook doorbrengt.

Facebook-verslaving-your-time-on-facebook

Tot slot is het mogelijk om waarschuwingen in te stellen. Je krijgt dan een notificatie zodra je over je dagelijkse ‘Facebook-tijd’ heen dreigt te gaan. Uiteraard blijft het wel gewoon mogelijk om deze notificatie weg te vegen zonder gevolgen. Het is nog niet bekend wanneer de functie definitief uitrolt.

Meer focus op digitale gezondheid

Digitale gezondheid is de afgelopen maanden een populair thema in de techindustrie geworden. Grote bedrijven als Apple en Google nemen steeds meer hun verantwoordelijkheid, en komen met oplossingen op de proppen.

Apple gaat er met Schermtijd in iOS 12 bijvoorbeeld voor zorgen dat mensen minder tijd op hun iPhone doorbrengen. In een nieuw onderdeel van de Instellingen-app wordt bijvoorbeeld bijgehouden hoeveel apps je per dag gebruikt.

Ook kun je per app timers instellen, waardoor je niet over je dagelijkse limiet heengaat. Bovendien kun je aan het einde van de dag een speciale modus inschakelen, wat je scherm zwartwit maakt. Hierdoor bevatten apps minder prikkels.

Lees meer over iOS 12

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen