Facebook introduceert eigen ‘Marktplaats’-functie

Rutger Otto
11 februari 2015, 12:33
1 min leestijd
Facebook introduceert eigen ‘Marktplaats’-functie

Facebook wordt naast netwerk om op de hoogte te blijven van familie, vrienden en collega’s ook vaak gebruikt om spullen te kopen en verkopen. Met een Facebook verkoopfunctie hoopt het bedrijf dit gemakkelijker te maken.

Lees verder na de advertentie.

Facebook verkoopfunctie

Op Facebook zijn veel ‘Te Koop’-groepen, waar je spullen tweedehands kunt aanschaffen en kunt verkopen. Voor mensen die daar veel gebruik van maken, introduceert Facebook een officiële verkoopfunctie.

In groepen waar mensen spullen verkopen, wordt het voor gebruikers van zowel de Facebook-app als -site mogelijk om voor de verkoopfunctie te kiezen. Bij het aanmaken van een nieuw bericht in zo’n groep krijgen gebruikers de optie om op ‘verkopen’ te klikken. Via een formuliertje is dan in te vullen wat je verkoopt, voor hoeveel, wat je adres is en wat de omschrijving van het product is. In een speciaal overzicht is vervolgens bij te houden wat je te koop aanbiedt. Daarin kunnen gebruikers zelf aangeven welke spullen nog beschikbaar zijn en wat al verkocht is.

facebook verkoopfunctie

Betalen via Facebook nog niet mogelijk

Het is echter nog niet mogelijk om via Facebook te betalen, dus dat zal met een omweg geregeld moeten worden. Facebook heeft overigens wel een betaalplatform ingebouwd, maar daar wordt nog geen gebruik van gemaakt. Wellicht wordt de functie later aan dit soort groepen gekoppeld, zodat je écht makkelijk spullen kunt kopen en verkopen op Facebook.

De Facebook verkoopfunctie wordt in de komende maanden wereldwijd uitgerold, het kan dus zijn dat je het nu nog niet meteen ziet. Als je interesse hebt in een vroege deelname van deze functie in groepen, dan kun je je aanmelden via Facebook.

Lees meer over Facebook

Bron: FB Newsroom
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu