Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Facebook veiligheidscheck wordt voor alle gebruikers beschikbaar

Erwin Vogelaar
29 augustus 2016, 20:17
2 min leestijd
Facebook veiligheidscheck wordt voor alle gebruikers beschikbaar

De bekende Facebook veiligheidscheck gaat voor alle gebruikers beschikbaar worden, zodat iedereen zelf kan aangeven of ze veilig zijn tijdens een ramp.

Lees verder na de advertentie.

Facebook veiligheidscheck

De Facebook veiligheidscheck geeft mensen in een rampgebied de mogelijkheid om aan te geven dat ze nog leven, zodat familie en vrienden zich geen zorgen hoeven te maken. Facebook werkt nu aan een update om gebruikers deze veiligheidscheck zelf te laten activeren. Dit heeft ceo Mark Zuckerberg laten weten tijdens een vraaggesprek in Luiss University in Rome.

Facebook veiligheidscheck

Facebook heeft de veiligheidscheck in 2014 geïntroduceerd. Aanvankelijk was de functie bedoeld voor natuurrampen, maar later werd het ook uitgebreid naar bijvoorbeeld terroristische aanslagen. Het sociale netwerk heeft echter veel kritiek gekregen over hoe het besluit wanneer de veiligheidscheck geactiveerd wordt. Waarom werd de functie wel aangezet bij de ene gebeurtenis en niet bij de andere? Er heeft onder andere veel kritiek geklonken dat Facebook gebeurtenissen in het Westen belangrijker lijkt te vinden.

Zuckerberg nuanceert zijn uitspraak door te stellen dat de functie door “communities” ingeschakeld zal kunnen worden. Het is dus nog niet duidelijk of ook individuele gebruikers dit kunnen doen. De functie in de handen van gebruikers leggen zal in ieder geval wel een hoop kritiek schelen.

Verticale video’s

Nog even iets heel anders, want Facebook gaat nog iets nieuws introduceren in de app. Verticale video’s zullen in een volgende update namelijk eindelijk beter afgebeeld worden in je nieuwsfeed. Nu hebben deze video’s nog een ratio van 1:1, maar dit gaat veranderen in 2:3. Dit geldt zowel voor verticale video’s die door gebruikers worden geüpload, als advertenties en livestreams.

Studies door Facebook laten zien dat mensen video’s langer bekijken als ze verticaal gepresenteerd worden. Tevens is er meer kans dat gebruikers het geluid aanzetten bij een video in verticaal formaat. De video’s zullen nog niet je volledige scherm in beslag gaan nemen, maar je kunt altijd op de video tikken en ze het volledige scherm laten innemen.

Lees het laatste nieuws over Facebook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu