Facebook begint met uitrol van LinkedIn-achtige opties

Rutger Otto
16 februari 2017, 19:09
2 min leestijd
Facebook begint met uitrol van LinkedIn-achtige opties

Facebook stelt bedrijven in staat om onder meer vacatures te plaatsen, waar mensen direct op kunnen reageren met gegevens van hun Facebookprofiel.

Lees verder na de advertentie.

Facebook vacatures vanaf nu te zien

Het sociale netwerk is al een tijdje bezig met het testen van meer functies voor bedrijven. In november schreven we al over LinkedIn-achtige mogelijkheden op Facebook. De dienst heeft op zijn Business-pagina laten weten dat de nieuwe functies er inderdaad aankomen, de uitrol begint aanvankelijk alleen in de Verenigde Staten en Canada. Over andere landen is nog niets bekend.

De optie is er ook alleen voor bedrijven. Zij kunnen van de nieuwe opties gebruikmaken om bijvoorbeeld mensen te werven. Daarvoor is een speciaal vacatureformulier in het leven geroepen, waar onder meer een introductie in komt, een foto, een functieomschrijving en mogelijk het salaris. Hiermee maak je als bedrijf een duidelijke en snelle omschrijving van wat voor iemand je zoekt.

Gemakkelijk solliciteren

Volgens Facebook is dit handig om dat ‘bedrijven gekwalificeerde mensen vindt op een plek waar ze toch al tijd doorbrengen’, namelijk op Facebook en mobiel. Voor sollicitanten moet het ook gemakkelijk zijn om een formulier in te vullen. De vacatures verschijnen in het nieuwsoverzicht (waarschijnlijk als je getarget wordt) en het sollicitatieformulier is via Facebook in te vullen en te versturen. Daarbij zijn een aantal openbare gegevens van je profiel alvast in te vullen. Scheelt weer.

Verdienen

Voor Facebook is dit natuurlijk ook weer een manier om gebruikers vast te houden, die anders naar diensten zoals LinkedIn zouden gaan voor een nieuwe baan. Via de pagina facebook.com/jobs, kun je in verschillende plaatsen in Nederland en België al naar vacatures zoeken. De vraag is nog hoe Facebook hier geld wilt verdienen. LinkedIn doet dat door aan werkzoekenden en recruiters geld te vragen om elkaar te koppelen, maar bij Facebook is de dienst mogelijk gratis. Wellicht betaalt een bedrijf voor targets en meer bereik.

Lees het laatste nieuws over Facebook

Bron: Facebook
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen