Facebook Stories is Snapchat voor de Facebook-app
Erwin Vogelaar

Facebook zet zijn kopieergedrag van Snapchat door, want naast Instagram krijgt ook Facebook tijdelijke beelden met Facebook Stories.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Update woensdag 15 maart 16:05: Facebook is gestart met de wereldwijde uitrol van Facebook Stories. Ook in Nederland krijgen gebruikers langzaam maar zeker de nieuwe functie. Hiervoor hoef je geen handmatige update voor de Facebook-app te installeren, omdat deze via de servers van Apple wordt uitgerold.

Facebook Stories

Facebook is niet subtiel in het kopiëren van de functies die andere populaire apps aanbieden. Voornamelijk Snapchat moet er aan geloven. Voorheen werden bekende functies uit Snapchat al gebruikt in Instagram en Facebook Messenger, maar nu komen ze ook naar de Facebook-app. In Ierland wordt nu een manier om tijdelijk een foto of video op Facebook te zetten getest. Voor deze beelden kun je gebruik maken van de Facebook Camera waardoor je geinige filters op je hoofd kunt plaatsen of op een andere manier je foto’s kunt opleuken.

Facebook Stories

Met Instagram Stories is het al mogelijk om foto’s of video’s voor 24 uur te delen. Op Facebook Messenger wordt een identieke functie getest die Messenger Day genoemd wordt. Op Facebook gaat de functie Facebook Stories heten. Net als op Instagram worden deze Stories bovenin de Facebook-app geplaatst. Door op het cirkeltje van een vriend te drukken kan het verhaal bekeken worden. Vervolgens is het mogelijk om een bericht naar diegene te sturen, zoals ook op Instagram en Snapchat het geval is.

Voor Facebook lijkt dit een belangrijke toevoeging te worden, omdat de tijdelijkheid mensen aanspoort om sneller dingen te delen. Ook kan Facebook advertenties tonen in de video’s. Daarnaast wordt de nieuwsfeed niet meer volgezet met constante updates over het dagelijkse leven. De vraag waar je jouw tijdelijke verhaal gaat delen wordt zo wel steeds moeilijker. Wordt het Snapchat, Instagram of toch Facebook?

Lees ook: Welke van deze 4 apps kijkt het beste af bij Snapchat?

Lees het laatste nieuws over Facebook

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.