De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Facebook experimenteert met statusupdates voor gebruikers

Rutger Otto
16 april 2015, 12:23
1 min leestijd
Facebook experimenteert met statusupdates voor gebruikers

Vroeger kon je met chatdiensten als MSN in een regel onder je naam laten weten wat je aan het doen was. Facebook test een nieuwe variant van dit soort statusupdates.

Lees verder na de advertentie.

Facebook statusupdates

Dat blijkt uit een bericht van The Verge, dat bevestiging kreeg van Facebook. De nieuwe functie – die Facebook ‘sidebar status’ noemt – wordt momenteel uitgetest in Taiwan en Australië in de iOS- en Android-apps van Facebook.

In de reguliere app van Facebook vegen gebruikers een vriendenlijst tevoorschijn vanaf de rechterkant van het scherm. Daar staan de vrienden met wie je het meest interactie hebt bovenaan, waarbij je kan zien of ze online zijn of niet. Tik je op hun naam, dan word je naar de Messenger-app gebracht zodat je kan chatten.

facebook statusupdates

Hoe het werkt

In de vriendenlijst van de reguliere Facebook-app komen de statusupdates onder de namen te staan. Gebruikers kunnen kiezen uit voorgeselecteerde berichten om weer te geven zoals ‘kijkt tv’ of ‘aan het trainen’. Deze kun je aanvullen met een plek, zoals ‘thuis’ of ‘in de sportschool’. Verder kun je er een icoontje bij plaatsen.

De statusupdates blijven maximaal 12 uur lang staan of tot je een nieuwe plaatst. Gebruikers kunnen zelf instellen voor wie deze informatie te zien is. Standaard is het voor alle vrienden te zien, maar dat kun je naar eigen smaak meer open of privé maken. Oude statusupdates worden bewaard, maar die zijn alleen voor jou te zien.

facebook statusupdates

Experiment

Dit alles betreft een experiment van Facebook en het is maar de vraag of de functie ooit wereldwijd uitgerold gaat worden. Daarnaast zullen waarschijnlijk weinig mensen van het vriendenscherm gebruik maken op de smartphone. Een logischere optie zou dan ook integratie met de Messenger-app zijn.

Lees meer over Facebook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu