De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Facebook introduceert dienst voor sportevenementen

Rutger Otto
21 januari 2016, 14:01
2 min leestijd
Facebook introduceert dienst voor sportevenementen

Facebook probeert sport een belangrijker onderdeel van de website te maken. Dat doet het bedrijf met Facebook Sports Stadium, een speciale afdeling binnen de app waar alles rond sport (live) getoond wordt.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Sports Stadium

Sports Stadium is een onderdeel van de reguliere Facebook-app, maar wordt gepresenteerd als een losstaande hub. Hier vinden gebruikers vier tabs. Matchup is daarvan de belangrijkste, daar vind je een samenvatting van alles, onder Friends zie je wat vrienden over de wedstrijd zeggen, bij Experts staat wat de geverifieerde commentatoren, spelers en andere grote namen ervan vinden. Op de Stats-pagina is een overzicht te vinden met live-informatie over alles van de wedstrijd.

Via de nieuwe afdeling op Facebook is op die manier een hele wedstrijd te volgen. Je komt in Sports Stadium door naar een match te zoeken, Facebook onderzoekt nog andere manieren om bij de functie te komen.

Tweede scherm

Volgens Facebook is Sports Stadium bedoeld als tweede scherm bij de wedstrijd. Facebook zendt dan ook zelf geen wedstrijden uit, daarvoor heeft het bedrijf de rechten ook niet. Dan Reed van Facebook zegt tegen Recode: “Het geeft je informatie over de wedstrijd en tegelijkertijd de mogelijkheid om er met anderen over te praten. Dat vinden we heel belangrijk tijdens het kijken van livesporten.”

Voorlopig is de functie er nog niet in Nederland. Facebook rolt Sports Stadium momenteel onder Amerikanen uit voor American Football. Dat is op tijd voor de Super Bowl, die op 7 februari plaatsvindt. Momenteel is de functie er ook alleen nog voor gebruikers met een iPhone, maar in de komende weken breidt Facebook dat waarschijnlijk ook naar Android uit.

Uitrol gestart

Toch is Facebook van plan om Sports Stadium naar andere landen te brengen buiten de VS. In een blogpost schrijft het bedrijf dat het ook andere sporten zal ondersteunen over de hele wereld, zoals basketball en voetbal. De komende tijd zal Facebook vast nog aan het product sleutelen om het te verbeteren, langzaam rolt de dienst uit over de hele wereld en verschillende platformen.

Lees meer over Facebook

Bron: Facebook
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu