‘Facebook komt met eigen Snapchat-variant’

Rutger Otto
19 mei 2014, 8:54
2 min leestijd
‘Facebook komt met eigen Snapchat-variant’

Drie miljard dollar wilde Facebook Snapchat betalen voor een overname, maar die deal ketste vorig jaar af. Nu zou het sociale netwerk van Mark Zuckerberg zelf een Snapchat-kloon ontwikkelen met als codenaam ‘Slingshot’.

Lees verder na de advertentie.

facebook snapchat klein

In november vorig jaar kreeg Snapchat een bod van Facebook. Het bedrijf zou de app voor 3 miljard dollar willen overnemen, omgerekend zo’n 2,2 miljard euro. De geheime berichtenapp wuifde het bod echter weg. Oprichter Evan Spiegel zou met een eventuele verkoop willen wachten tot het einde van 2014, omdat Snapchat dan veel meer waard zou zijn.

Snapchat niet meer nodig

Het lijkt er nu op dat Facebook Snapchat niet meer nodig heeft. Het sociale netwerk zou volgens bronnen van Financial Times werken aan een eigen app om vluchtige berichten mee te sturen. De codenaam is ‘Slingshot’ en de app zou een ‘simpele en snelle interface’ krijgen. Net als Snapchat zou je met de app korte video’s en fotoberichten kunnen versturen, die verdwijnen na één keer kijken. De app zou al maanden in ontwikkeling zijn en nog dit jaar uitkomen.

Volgens Financial Times zal Slingshot heel gebruiksvriendelijk zijn en lijken op TapTalk, een Berlijnse videoberichten-app die vorige maand uitkwam. In die app tikken gebruikers op een contactfoto om daar meteen een filmpje of foto heen te sturen. Ook in die app verdwijnt het bericht na één keer kijken.

Het einde van Poke

Dat Facebook met zo’n app komt is interessant, gezien het bedrijf eerder deze maand Poke de nek omdraaide. Die app was oorspronkelijk bedoeld als tegenhanger van Snapchat. Volgens Mark Zuckerberg was Poke ontstaan tijdens een hackathon en bedoeld als geintje. Dat was ook de reden dat die app al in tijden geen updates meer had gekregen.

Wel heeft Facebook nog een aantal andere apps in de App Store, zoals Paper en een aparte Berichten-app voor Facebook. In februari kocht het bedrijf overigens nog WhatsApp voor 16 miljard dollar. Het sociale netwerk heeft dus de expertise rondom berichten in huis om het op te nemen tegen Snapchat.

Lees meer Facebook nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu