Facebook Save: vind berichten terug die je aandacht verdienen
Rutger Otto

Sta je tijdens het wachten op de bus even door het nieuwsoverzicht van Facebook te swipen, dan wil je graag hapklare berichtjes zien zodat je in sociale kringen weer snel up-to-date bent. Soms kom je echter iets interessanters tegen dat wat meer tijd van je vraagt. Om die later nog terug te vinden, introduceert Facebook Save.

Opslaan voor later

Meestal als je iets terug probeert te vinden van wat je overdag nog interessant vond, is dat bijna niet te doen in de constante stroom van berichten die erop verschijnen. Facebook heeft daarop iets bedacht. Als je iets voor later wil bewaren dat écht je volle aandacht verdient, zoals een filmpje of een link naar een interessant artikel, dan kun je gebruik maken van Facebook Save.

Facebook Save is een bookmark-functie die Facebook op zowel web als mobiel introduceert. Via de ‘meer’-tab in de Facebook app kun je gebruik maken van de bewaarfunctie. Dat is het pijltje naar beneden rechtsboven in berichten die in de nieuwsfeed staan. Als je daarop tikt krijg je de save-optie meteen te zien. Je kunt berichten bewaren in verschillende categorieën en je kunt ze openen, delen of archiveren. Mocht je iets opslaan wat je later bent vergeten, zal Facebook je een notificatie sturen. Wel zo handig, anders mis je die ene interessante status alsnog.

Facebook Save wordt nu uitgerold

Waar je artikelen altijd al naar derde partijen kon sturen als Instapaper of Pocket om later te lezen, blijft Facebook Save binnen de Facebook app, waardoor je niet uit de vertrouwde omgeving hoeft. Wel is het zo dat je internet aan moet staan om opgeslagen updates te kunnen bekijken. Facebook Save wordt de komende dagen uitgerold voor iOS-gebruikers, heb dus even geduld als je de optie nog niet kan gebruiken.

Lees meer Facebook nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.