Maak kennis met Facebooks 5 alternatieven voor ‘vind ik leuk’

Redactie
27 januari 2016, 16:35
1 min leestijd
Maak kennis met Facebooks 5 alternatieven voor ‘vind ik leuk’

Als je op Facebook wilt aangeven dat je iets minder leuk vindt, heb je nu nog alleen de like-knop tot je beschikking. Binnenkort komen daar vijf alternatieven bij in de vorm van emoticons genaamd Facebook Reactions.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Reactions

Facebook-gebruikers vragen al jaren om een vind ik niet leuk-knop. Afgelopen september gaf ceo Mark Zuckerberg al aan dat het netwerk werkte aan een knop waarmee je respect voor een situatie kunt uitdrukken in plaats van iets niet leuk te vinden. Facebook wilde hiermee voorkomen dat het platform op een tweede Reddit zou gaan lijken. Tegenover Bloomberg heeft Facebooks productchef Chris Cox bevestigd dat we daadwerkelijk alternatieven voor de ‘vind ik leuk’-knop kunnen verwachten. Die worden Facebook Reactions genoemd.

facebook reactions

Met de set kunnen verschillende emoties uitgedrukt worden. De emoji liefde, lachen, wauw, verdrietig en boos en zijn met behulp van sociologen geselecteerd. De emoticon voor ‘yay’, een enthousiast-blije uitdrukking, is afgevallen omdat de uitdrukking niet universeel genoeg was. Dit bleek tijdens tests in onder meer Spanje, Ierland en Colombia. Facebook behoudt ook de vind ik leuk-knop, maar dan in de vorm van een emoticon.

De nieuwe vorm van ‘liken’ op Facebook kan zowel aan posts van individuele gebruikers als aan die van pagina’s gegeven worden. Onder het bericht zal waarschijnlijk een extra balkje komen, waar per icoontje wordt weergegeven hoe vaak dat hiervoor gekozen is. Het gebruik van emoticons is al langere tijd populair in social media-land.

Onduidelijk is wanneer de reacties geïntroduceerd worden in de rest van de wereld. Volgens Cox gebeurt dit in de komende weken. Wanneer de Benelux aan de beurt is, blijft dus nog even gissen.

Lees het laatste nieuws over Facebook

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen