Facebook test functie om met gifs te reageren

Erwin Vogelaar
24 maart 2017, 20:36
2 min leestijd
Facebook test functie om met gifs te reageren

Social media gaat een stuk beweeglijker worden, want Facebook reactiegifs worden door het bedrijf getest. Na WhatsApp en Messenger moet ook de Facebook-app er aan geloven.

Lees verder na de advertentie.

Facebook reactiegifs

Er zijn twee duidelijke trends zichtbaar in de wijze waarop Facebook nieuwe mogelijkheden aan zijn apps toevoegt. Allereerst krijgen zoveel mogelijk apps Snapchat-functies: de mogelijkheid om korte video’s te delen en deze leuker te maken. Kijk maar naar Instagram Stories, WhatsApp Status, Messenger Day en zelfs de Facebook-app zelf. De andere trend is om het je zo makkelijk mogelijk te maken om gifs te zoeken. De bewegende plaatjes komen binnenkort namelijk ook naar de reacties in de Facebook-app.

facebook reactiegifs

Het is natuurlijk nu al mogelijk om een gif in een reactie te plaatsen. Vooralsnog moet je daarvoor naar een andere website of app om een url te kopiëren. Dit is teveel gedoe. Net als veel andere apps, gaat ook Facebook daarom samenwerken met gifdatabases als Giphy om je snel de juiste gif te laten vinden via zoekwoorden.

Facebook zal de functie eerst bij een zeer klein gedeelte van zijn gebruikers testen. Mocht het populair zijn, dan zullen de gifs breder uitgerold worden. Facebook stelt tegen website TechCrunch dat het nog wel echt om een test gaat, dus het is niet zeker dat iedereen uiteindelijk de functie krijgt.

Hoewel gifs niet nieuw zijn op het sociale netwerk, was Facebook er toch niet altijd dol op. De bewegende plaatjes zouden namelijk afleiden van de berichten die geplaatst worden en daar moest de focus op liggen. Inmiddels is de Facebook-wall één grote bewegende bende geworden, met video’s, gifs en allerlei plaatjes. Dan kunnen reactiegifs er ook nog wel bij. Het zal nog niet mogelijk zijn om een gif te zoeken bij het plaatsen van een bericht zelf, maar enkel bij het schrijven van een reactie.

Lees het laatste nieuws over Facebook

Bron: TechCrunch
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen