Facebook: ‘Aangeven van gewelddadige video’s moet sneller en makkelijker’

Rutger Otto
18 april 2017, 12:33
1 min leestijd
Facebook: ‘Aangeven van gewelddadige video’s moet sneller en makkelijker’

Nadat zondag twee uur lang een video van een moord op Facebook stond, heeft het bedrijf besloten om nog eens goed naar het rapporteerproces te kijken.

Lees verder na de advertentie.

Facebook rapporteerfunctie bij aanstootgevend materiaal

Zondag postte een man uit de Amerikaanse stad Cleveland meerdere video’s op Facebook rondom een moord. In de eerste kondigde hij zijn plannen aan, twee minuten later uploadde hij een nieuwe video waarin te zien is hou hij een oudere man doodschiet. Daarna bekent de man in een live-filmpje al zijn daden. De video’s waren enkele uren te bekijken, voordat Facebook het account van de schutter afsloot.

Het is voor het bedrijf van Mark Zuckerberg reden om het rapporteren van gewelddadige video’s nog eens onder de loep te nemen. “Dit soort verschrikkelijke misdaden horen niet thuis op Facebook”, benadrukt Facebooks Justin Osofsky nog maar eens in een persbericht. “Als gevolg bekijken we ons rapporteersysteem opnieuw om er zeker van te zijn dat mensen video’s en ander aanstootgevend materiaal zo snel en gemakkelijk mogelijk kunnen aangeven.”

facebook

‘Het moet sneller’

Op Facebook geven gebruikers dit soort video’s aan, waarna het sociale netwerk ernaar kijkt en actie onderneemt. In dit geval rapporteerde niemand de eerste video. Het filmpje van de moord werd pas een uur en drie kwartier nadat hij online kwam aangegeven. Ook van de derde video kwamen pas achteraf meldingen. “We hebben het account 23 minuten nadat de eerste melding binnenkwam opgeschort”, schrijft Osofsky. “Dat moet sneller.”

Kunstmatige intelligentie

Naast het verbeteren van (het verwerken van) meldingen zet Facebook ook kunstmatige intelligentie in. Dat helpt bijvoorbeeld het verder verspreiden van dit soort filmpjes tegen te gaan. “Mensen delen bijvoorbeeld stukjes van video’s om het af te keuren of ter informatie, zoals de media doen”, schrijft Osofsky.

Lees het laatste nieuws over Facebook

Bron: Facebook
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen