De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Facebook haalt Poke en Camera uit de App Store

Rutger Otto
10 mei 2014, 9:38
2 min leestijd
Facebook haalt Poke en Camera uit de App Store

Facebook Camera werd overbodig en Mark Zuckerberg noemde het Snapchat-achtige Facebook Poke niet meer dan een grapje. De kans bestaat dat je nooit van beide apps gehoord hebt. Zo heel verwonderlijk is het dus niet dat Facebook de apps uit de App Store heeft gehaald.

Lees verder na de advertentie.

facebook camera

Geen afscheidsbericht, ineens zijn beide apps uit de App Store verdwenen. En eigenlijk is het van beide apps te begrijpen dat ze niet meer bestaan. Om te beginnen met Facebook Camera. Ooit was die relevant als camera-app in combinatie met Facebook, omdat de app je toestond om meerdere foto’s tegelijk naar het sociale netwerk te uploaden. Daarvoor was dat alleen één voor één mogelijk. Op een gegeven moment integreerde Facebook deze functie in de standaard Facebook-app voor iPhone en Android, waar je nu nog steeds meerdere foto’s tegelijk kunt selecteren. Kortom: Facebook Camera werd overbodig.

Het ‘grapje’ Facebook Poke

De verdwijning van Poke was iets verrassender, hoewel de app nooit echt van de grond is gekomen. Ooit bedoeld als concurrent van Snapchat, maakte Facebook Poke nooit een impact bij het grote publiek. In een interview met Business Insider begin dit jaar doet Facebook-oprichter Mark Zuckerberg de app af als ‘niet meer dan een grapje’. Hij lijkt er dan ook niet mee te zitten dat Poke niets is geworden. “Een paar mensen hebben het tijdens een hackathon gebouwd, we hebben het uitgebracht en daarna min of meer in de steek gelaten.”

En omdat er toch niets meer mee werd gedaan, is Poke uit de App Store gehaald. Het verhaal van de hackathon is geloofwaardig, het verhaal gaat dat er slechts 12 mensen aan werkten. Bij de release van Poke eind 2012 werkte de app zelfs beter dan Snapchat, die Poke later weer inhaalde met de functie om berichten alleen tijdelijk zichtbaar te maken. De pers beschouwde Poke als een mislukking. Dat Facebook de app zo lang in de App Store hield, was misschien om niet aan die kritiek toe te willen geven.

Overigens heeft Facebook naast de Facebook-app nog steeds enkele losse apps in de Store staan en het plan is dat er meer volgen. Momenteel zijn onder meer Facebook Messenger en Facebook Paper te downloaden.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu