Concurrentie voor Apple Pay: Facebook komt met Facebook Pay
Lars Paymans

Het succes van Apple Pay is niet onopgemerkt gebleven. Ook Facebook komt met zijn eigen mobiele betaaldienst Facebook Pay, speciaal voor social media.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Facebook presenteert Facebook Pay

Facebook richt zich met zijn eigen speciaaldienst volledig op social media. Niet zo gek, aangezien het bedrijf eigendom is van Facebook, Facebook Messenger, WhatsApp en Instagram en de betaaldienst op al deze netwerken beschikbaar komt.

Dat is ook meteen te kracht van de dienst. Facebook wil het zo makkelijk mogelijk maken om tussen deze verschillende sociale netwerken op een veilige en toegankelijke manier geld over te kunnen maken, of betalingen te doen.

Dat komt bijvoorbeeld van pas op Facebook Marketplace, de Marktplaats-concurrent waar je tweedehands spullen kunt kopen of verkopen. Facebook Pay activeer je door je pinpas, creditcard of PayPal-account te koppelen met de Facebook-app.

Voorlopig is Facebook Pay enkel in de Verenigde Staten beschikbaar, in de toekomst wordt deze uitgerold naar andere landen. Wanneer Nederland aan de beurt is, is nog niet duidelijk. Laten we hopen dat we er niet zo lang op hoeven te wachten als destijds op Apple Pay.

Wat is de rol van cryptomunt Libra?

Facebook is al langer bezig om zijn werkzaamheden uit te breiden. Zo is het bedrijf van plan om een eigen cryptomunt op de markt te brengen: de Libra. Deze zou in 2020 verschijnen en kun je bijvoorbeeld gebruiken om geld naar elkaar over te maken.

Het is onduidelijk of we de Libra ook gaan tegenkomen in Facebook Pay. De munt kreeg de afgelopen maanden al veel kritiek te verduren, onder meer over de machtspositie van Facebook, privacy en de bescherming van consumenten. Zo bestaat de kans dat het bedrijf van Mark Zuckerberg deze ophef liever uit de weg gaat en de betaaldienst lanceert zonder het woord cryptomunt te gebruiken.

Lees meer over Facebook

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.