De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Facebook krijgt offlinefuncties bij slechte dataverbinding

Gijs Ettes
11 december 2015, 8:23
1 min leestijd
Facebook krijgt offlinefuncties bij slechte dataverbinding

Woon je op een plek waar het mobiele internet niet al te best is of reis je regelmatig met het ov? Dan kun je binnenkort gebruikmaken van een functie die zorgt dat je Facebook ook offline kunt gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Facebook offline te gebruiken

Het wordt op korte termijn ook mogelijk om Facebook offline te gebruiken, zodat je met een trage of niet werkende internetverbinding toch nog de nieuwsfeed kunt gebruiken. Dat heeft Facebook bekendgemaakt op zijn officiële blog. Je kunt straks berichten bekijken die zijn gedownload, maar nog niet bekeken, op chats antwoorden en je status updaten. Zodra je toestel weer is verbonden met internet, worden de berichten online gezet.

Momenteel krijg je nog een laadlogo te zien als je de Facebook-app opent zonder (fatsoenlijke) toegang tot internet. De app heeft echter de mogelijkheid om op de achtergrond berichten te blijven synchroniseren, die je straks dus ook offline kunt bekijken. Dat is handig voor gebruikers in gebieden of landen met traag mobiel internet.

De komende tijd gaat Facebook de offlinefunctie verder testen om feedback te verzamelen. Vanaf wanneer het in de Benelux mogelijk wordt om Facebook offline te gebruiken, is niet bekend.

Het laatste nieuws over Facebook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu