‘Facebook werkt aan eigen nieuws-app met meldingen’
Rutger Otto

Facebook test momenteel een heel nieuwe app die gebruikers op de hoogte moet houden van het laatste nieuws. Daarvoor werkt de app met notificaties op je iOS-device.

Notify voor het laatste nieuws

Daarover schrijft The Awl, dat in handen is van enkele screenshots van de app. Facebook zou de app Notify gaan noemen en gebruikers kunnen zelf instellen van welk medium ze een notificatie willen ontvangen als er een artikel gepubliceerd wordt. Zo komt het nieuws direct binnen.

De tijdlijn van Facebook zelf loopt nooit chronologisch net als Twitter, en het nieuws dat je normaal gesproken via Facebook vindt, is vaak al een paar uur oud. Je weet dus nooit wanneer een artikel van een uitgever die jij leuk vindt opduikt in je nieuwsoverzicht.

notify

Zo kan het werken

Met Notify moet dat anders zijn. De screenshots tonen hoe de app kan werken. Zo is Notify verdeeld in twee tabbladen, ‘Providers’ en ‘Stations’. Providers zijn waarschijnlijk uitgevers en media, stations kunnen collecties van verhalen zijn van media. Stel dat je iets wil weten over de presidentiële verkiezingen van 2016, dan worden die gebundeld, zo toont het plaatje. Hetzelfde geldt voor nieuwe filmtrailers of trending artikelen van BuzzFeed. Overigens valt van het kruisje op de afbeelding af te leiden dat dit slechts een deel van het menu is.


Zijn er nieuwe berichten van het medium of binnen een collectie waarvoor jij je hebt aangemeld, dan komt een notificatie binnen. Als je het Berichtencentrum van iOS opent, komen alle nieuwe berichten op een rij te staan. Het is wel de vraag hoeveel mensen daar gebruik van maken, maar waarschijnlijk kun je nieuwe berichten ook via Notify zelf openen.

Notify wordt dus niet geïntegreerd binnen Facebook, maar verschijnt als losse app. Notify zou volgende maand uit moeten komen, maar een specifieke releasedatum is er nog niet.

Lees meer over Facebook

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.