Met deze nieuwe functie gaat Facebook je helpen aan nieuwe vrienden

Florence Peeters
27 augustus 2018, 10:58
2 min leestijd
Met deze nieuwe functie gaat Facebook je helpen aan nieuwe vrienden

Facebook test een nieuwe functie waarmee het gebruikers wil helpen nieuwe vrienden te vinden. Het gaat om het ‘gemeenschappelijke overeenkomsten’-label bij reacties onder openbare posts.

Lees verder na de advertentie.

Zo wil Facebook je helpen aan nieuwe vrienden

Facebook wil dat meer mensen ontdekken wat ze gemeen hebben met andere Facebook-gebruikers. CNET meldt dat het Amerikaanse bedrijf hiervoor het nieuwe label ‘things in common’, ofwel ‘gemeenschappelijke overeenkomsten’, aan het testen is.

Het nieuwe label geeft informatie over de dingen die je gemeen hebt met iemand, en waar je dus (nog) geen vrienden mee bent. De labels komen alleen tevoorschijn onder reacties van een openbare post van bijvoorbeeld een bedrijf of medium. Wanneer je door deze reacties scrolt, zie je bij vreemden bijvoorbeeld de overeenkomst ‘heeft ook gestudeerd aan Universiteit Utrecht’ of ‘woont ook in Tilburg’.

Facebook

Ook wanneer je in dezelfde Facebook-groep zit als iemand, of wanneer je bij hetzelfde bedrijf werkt zonder bevriend te zijn, geeft Facebook dat aan met het label. Een woordvoerder van het social mediabedrijf van Mark Zuckerberg benadrukt dat alleen informatie die gebruikers op openbaar hebben staan, wordt gebruikt voor de feature.

Wil je dus dat vreemden niet zomaar zien dat je in dezelfde plaats woont, kun je dat in de toekomst beter afschermen. Facebook hoopt hiermee gebruikers niet alleen in te laten zien wat ze gemeen hebben met elkaar. Het bedrijf hoopt dat de functie ook daadwerkelijk leidt tot meer vriendschappen.

Voorlopig nog een test

Het wordt dus extra belangrijk om na te denken over wat je wel en niet openbaar wil delen op het sociale medium. Onlangs heeft Facebook nog honderdduizenden apps de toegang ontzegd tot persoonlijke gebruikersdata. Dit gebeurde naar aanleiding van het Cambridge Analytica-privacyschandaal.

De Facebook-woordvoerder geeft aan dat het momenteel nog slechts om een kleine test in de Verenigde Staten gaat. Ze brengen snel specifieke toekomstplannen voor de nieuwe functie naar buiten.

Lees ook: Zo vaak gebruik jij Facebook en Instagram, en zo stel je een tijdslimiet in

Het laatste nieuws over Facebook

Bron: CNET
Bron afbeelding: Facebook
Categorie: Apps
Spotlight: Facebook

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's