Facebook werkt mogelijk aan concurrent voor Apple Music
Wouter Nijsen

Facebook zou zich willen gaan mengen in de muziekmarkt. Naar verluidt is Facebook namelijk bezig met een eigen muziekdienst, die moet gaan concurreren met Apple Music en Spotify.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

‘Facebook muziekdienst in de maak’

Dat melden althans anonieme bronnen tegenover Music Ally. Volgens de bron wil Facebook direct gaan concurreren met Apple Music, en hiervoor een eigen muziekdienst uitbrengen. Eerder verschenen er al berichten dat Facebook in gesprek zou zijn met grote muzieklabels. Hoe de muziekdienst van Facebook er precies uit gaan zien is onbekend. Ook is het nog onduidelijk wanneer we de dienst kunnen verwachten.

Facebook zou allereerst muziekvideo’s willen gaan aanbieden, wat al in de aankomende maanden van start zou moeten gaan. Voor elke keer dat een video wordt afgespeeld krijgen de betreffende artiesten een vergoeding. Naar verluidt wordt er ook een systeem geïmplementeerd waarmee video’s van anderen worden doorzocht, om zo muziek waar rechten bij liggen op te sporen. Door eerst het aanbieden van muziekvideo’s te testen, wordt vervolgens bekeken hoe een muziekdienst geïntroduceerd kan worden.

Concurrentie voor Apple Music

Mocht Facebook in de toekomst daadwerkelijk een eigen muziekdienst lanceren, betekent dat extra concurrentie voor Apple Music. Apples muziekdienst werd vorige week beschikbaar gemaakt in iOS 8.4. Met Music probeert Apple een serieuze concurrent voor Spotify in de markt te zetten. Apple Music is de eerste drie maanden gratis te gebruiken, waarna een normaal of familie-abonnement van respectievelijk 9,99 euro of 14,99 euro kan worden aangeschaft.

Hoewel het aanbod van Apple Music met 30 miljoen nummers ongeveer even groot is als Spotify, is de muziekdienst niet perfect. Zoals je in onze Apple Music review kunt lezen, schiet de dienst vooral wat gebruiksvriendelijkheid betreft nog tekort. Het is daarom nog maar de vraag of Music net zo groot weet te worden als Spotify.

Lees meer over Facebook

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.