Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

‘Facebook werkt aan Moneypenny, concurrent voor Siri’

Gijs Ettes
14 juli 2015, 9:46
1 min leestijd
‘Facebook werkt aan Moneypenny, concurrent voor Siri’

Siri krijgt er mogelijk een zusje bij in de vorm van ‘Moneypenny’, een virtuele assistent die Facebook zou ontwikkelen voor zijn Messenger-app. Het verschil met Siri is dat Moneypenny ook echte mensen inzet voor het beantwoorden van vragen.

Lees verder na de advertentie.

Dit moet je weten over ‘Moneypenny’

De naam Moneypenny is overigens nog een werktitel en een verwijzing naar de assistent van M. uit de James Bond-reeks. Wanneer we met de virtuele assistent aan de slag kunnen en hoe deze precies werkt, is niet bekend. Volgens The Information kan de functie in ieder geval ingezet worden voor winkelen en het onderzoeken van bepaalde onderwerpen. Met de ontwikkeling zou Facebook al redelijk ver zijn, maar wanneer de functie precies wordt uitgerold is niet bekend.

Siri Moneypenny
Sinds april 2015 spreekt Siri eindelijk Nederlands.

Moneypenny moet Facebooks antwoord op Siri en Google Now worden. Die virtuele assistenten kunnen nu al op basis van je locatie, zoekgeschiedenis, agenda-afspraken en voorkeuren bepaalde vragen beantwoorden en relevante informatie tonen. Siri werkt sinds afgelopen april ook in het Nederlands en is via ‘Algemeen > Siri’ in te schakelen. Check ook 21 grappige vragen aan de Nederlandstalige Siri.

Het laatste nieuws over Facebook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu