Zo werken de eerste AR-filters van Facebook Messenger

Lars Paijmans
13 december 2017, 15:23
1 min leestijd
Zo werken de eerste AR-filters van Facebook Messenger

Ook Facebook is de hype rondom augmented reality niet ontgaan. Met de nieuwe Facebook Messenger World Effects komt de techniek eindelijk naar de berichtendienst. iPhoned laat zien hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Messenger World Effects nu beschikbaar

De kopieermachine van Facebook heeft in 2017 overuren gedraaid. De dienst heeft goed gekeken naar concurrent Snapchat, en gaandeweg zo’n beetje iedere functie overgenomen. De laatste die ontbrak waren de AR-lenzen, waarmee je digitale objecten in de echte wereld projecteert.

Facebook Messenger World Effects

Met de ingebouwde camera van de iPhone kun je met de Facebook Messenger World Effects tal van teksten en figuren projecteren. Zet bijvoorbeeld een hartje boven je huisdier, of wijs met een pijl naar iets wat de nadruk verdient. Een aantal van deze filters hebben ook hun eigen geluidseffecten, wat ze volgens Facebook een uitkomst maakt om er video’s mee te maken.

Omdat de World Effects als een object in de wereld geplaatst worden, kun je er gewoon omheen lopen met je iPhone. Precies zoals ARKit-apps en de filters van Snapchat werken dus. Een dergelijk effect toevoegen doe je zo.

  1. Open de Facebook Messenger-app op je iPhone;
  2. Open de Facebook Messenger Camera;
  3. Scroll door de beschikbare camera-effecten en kies een World Effect door erop te tikken;
  4. Het object wordt nu via AR in de wereld geplaatst.

De filters worden uitgerold naar alle gebruikers en Facebook heeft al gezegd dat er regelmatig nieuwe varianten toegevoegd worden. Augmented reality speelde een belangrijke rol voor veel techbedrijven dit jaar. Zo bracht Apple het AR-platform ARKit uit en experimenteren ook Google, Snapchat en Instagram met deze techniek. Reken er maar op dat we hier in 2018 meer van gaan horen.

Download Facebook Messenger in de App Store (gratis)

Messenger

Facebook, Inc.

Gratis via App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen