Facebook Messenger krijgt automatisch-afspelende videoreclame
Thomas Haenen

Facebook Messenger krijgt binnenkort een nieuw type advertenties. Tussen de berichten van je vrienden door zie je straks automatisch-afspelende video’s.

Facebook Messenger videoreclame rolt uit

De videoreclames rollen de komende tijd geleidelijk uit naar alle gebruikers wereldwijd, zo heeft Facebook bevestigd tegen Recode. Een selecte groep gebruikers ziet de advertenties nu al, en binnen een paar weken zijn ze waarschijnlijk voor iedereen zichtbaar.

Facebook plaatst de advertenties in je inbox, het overzicht van alle binnengekomen berichten van familie, vrienden en andere contacten. Ze worden dus niet in gesprekken zelf getoond. Het is nog niet duidelijk of het geluid automatisch aan staat. Wel is te zien op bovenstaande afbeelding dat de advertenties heel wat schermruimte in beslag nemen. Via een balk met ‘sponsored’ erboven kun je door het aanbod van gesponsorde berichten in de app heen scrollen.

Facebook Messenger videoreclame

Het bedrijf toont al langer videoreclame in het nieuwsoverzicht van Facebook, Instagram en Instagram Stories, maar Messenger was tot nu toe relatief reclamevrij. Ook berichtendienst WhatsApp, enkele jaren geleden overgenomen door Facebook, heeft nog geen advertenties.

‘Geen vrees voor irritatie’

Het sociale netwerk is niet bang dat gebruikers zich gaan irriteren aan de advertenties. “De gebruikerservaring is voor ons de hoogste prioriteit,” aldus Stefanos Loukakos, hoofd van de advertentiedivisie van Facebook Messenger.

“We weten nog niet of het gaat werken, maar bij gewone advertenties hebben we tot nu toe geen veranderingen gezien in het gedrag van de gebruikers, of hoeveel berichten ze versturen. Video is iets anders, maar we verwachten niet dat het een verschil maakt.” Facebook experimenteert continu met nieuwe functies van Messenger, het is dus de vraag hoe lang de videoreclame in zijn huidige vorm blijft bestaan als de kritiek erop toeneemt van gebruikers.

Het laatste nieuws over Facebook


Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.