De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Weinig mensen blij met gedwongen overstap naar Facebook Messenger

Rutger Otto
10 augustus 2014, 17:49
2 min leestijd
Weinig mensen blij met gedwongen overstap naar Facebook Messenger

Chatten via de algemene Facebook-app is niet meer mogelijk, daarvoor heb je de aparte Facebook Messenger app nodig. Het regent privacyklachten en de app staat met 177 recensies op nog geen twee sterren in de App Store.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Messenger nu verplicht

De Messenger app was altijd al te downloaden, maar niet verplicht. Nu heeft Facebook de chat gesplitst van de algemene app, waardoor je Messenger wél per se nodig hebt om via je telefoon met Facebookvrienden te chatten.

Weinig mensen zijn blij met die gedwongen overstap. De afgelopen dagen was er vooral commotie rondom de downloadvoorwaarden waar je als gebruiker mee akkoord dient te gaan. Een bericht van The Huffington Post, waarin deze punten zijn uitgeschreven, geleden duikt ineens weer overal op. Als gebruiker stem je er onder meer mee in dat de app smsjes mag sturen namens jou, waarbij extra kosten in rekening gebracht kunnen worden. Daarnaast geef je de app toestemming om audio op te nemen via de microfoon en kan Messages foto’s en video’s maken met je camera.

Lage scores in de App Store

facebook messenger

Sinds de update word je automatisch naar de Messages-app gestuurd als je een bericht wil lezen. Dat je op deze manier onvrijwillig een extra app moet downloaden voor je iPhone, nemen maar weinig mensen in dank af. De app scoort anderhalve ster in de App Store.

De gebruikersrecenies liegen er ook niet om. “Ik wil niet geforceerd worden om 2 fb apps te hebben”, luidt één van de reacties. “Uitloggen kan niet en is bovendien traag. Niet downloaden dus”, schrijft een ander. Niet alleen in Nederland zijn de waarderingen laag. Op AppAnnie valt te zien dat de huidige versie van Messenger ook in landen als China, Canada, Duitsland en Frankrijk niet hoger dan anderhalve ster scoren.

De Facebook Messenger app is verplicht als je gebruik wil maken van Facebook chat op je iPhone. De app werkt met iOS 7 of nieuwer en er is 35MB aan vrije opslagruimte benodigd om te installeren.

Messenger

Meta Platforms, Inc.

Gratis via App Store

Messenger
Messenger
Messenger
Messenger
Messenger
Messenger
Messenger
Messenger
Messenger
Messenger
Messenger
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen