De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Facebook test mogelijk Messenger Rooms voor groepchats

Rutger Otto
15 september 2016, 15:05
2 min leestijd
Facebook test mogelijk Messenger Rooms voor groepchats

Ken je Rooms nog? De app van Facebook liet je openbare groepen maken waarin mensen over bepaalde onderwerpen konden chatten. Rooms ging roemloos ten onder, maar mogelijk probeert Facebook het nog eens binnen Messenger.

Lees verder na de advertentie.

Hoewel Rooms een jaar na release door Facebook uit de App Store werd gehaald wegens weinig animo, lijkt het idee nog niet helemaal dood. Ontwikkelaar Chris Messina ontdekte dat Rooms genoemd werd in de broncode van Facebook Messenger. Dat schrijft TechCrunch, dat door Messina werd getipt.

In de code valt een omschrijving af te lezen. “Rooms zijn voor openbare conversaties over bepaalde onderwerpen en interesses. Elke room heeft een link die je met anderen op Messenger kunt delen om deel te nemen aan het gesprek.” Blijkbaar kun je ook eigen Rooms starten. Het logo van Rooms is een blauwe cirkel met twee overlappende ringen erin. Dat staat mogelijk voor het bijeenkomen van mensen die over een bepaald onderwerp in gesprek gaan.

messenger rooms

Screenshots

Facebook wilde geen commentaar geven op de vraag van TechCrunch of het bedrijf aan Messenger Rooms werkte. Wel liet het bedrijf weten soms aan kleine tetst te werken. “Afgezien daarvan hebben we niets om te delen.” Een lezer maakte screenshots van de testfunctie in Messenger. Hierboven is onder meer te zien hoe gebruikers via een link in openbare kamers kunnen komen en hoe zulke kamers er dan uitzien.

Kleine test

Op dit moment lijkt de nieuwe Messenger Rooms functie voor een heel klein aantal mensen beschikbaar te zijn. Mogelijk komt het nooit beschikbaar voor gebruikers, Facebook zal daarvoor kijken naar feedback van testers en of het idee in deze vorm wél levensvatbaar is. Overigens is het al wel mogelijk om chatgroepen aan te maken in de Messenger-app. Die zijn echter een stuk meer gesloten qua opzet in vergelijking met Rooms.

Lees meer over Facebook Messenger

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu