De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Facebook test emojireacties en ‘vind-ik-niet-leuk’-knop in Messenger

Rutger Otto
5 maart 2017, 13:29
2 min leestijd
Facebook test emojireacties en ‘vind-ik-niet-leuk’-knop in Messenger

Facebook bekijkt de mogelijkheden van emoji-reacties in Facebook Messenger. De test heeft veel weg van reageren met emoji op Slack of iMessages.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Messenger reacties

De reacties van Facebook zijn inmiddels bekend. Op het algemene platform kunnen gebruikers langer op het duimpje onder een bericht tikken om bijvoorbeeld met een hartje of een droevig gezichtje te reageren. Deze optie komt mogelijk ook naar Facebook Messenger. Een TechCrunch-lezer bemerkte dat hij onderdeel uitmaakte van een test, waarmee hij met emoji op specifieke berichten kon reageren.

De reactie wordt dan naast het chatbericht geplaatst, waar hij vast blijft staan. Dat is met name handig om in een drukke chat snel aan te geven hoe je ergens over denkt. Ook als iemand een stelling peilt, is dit een handige manier om voor- en tegenstanders te scheiden. In de test kunnen gebruikers reageren met hartjes-ogen, lachend, verbaasd, verdrietig, boos en het duimpje omhoog.

facebook messenger reacties

Duimpje omlaag

Nieuw is het duimpje omlaag, de dislike, die je niet onder posts op Facebook kunt gebruiken. Dat komt omdat Facebook heeft gezegd niet te veel negativiteit te willen inbouwen. In de chat ziet het bedrijf een duimpje omlaag niet als negatief, maar als ‘nee’-optie. Volgens Facebook wordt Messenger veel gebruikt voor planning en coördinatie en met reacties kunnen mensen snel met ‘ja’ (duim omhoog) of ‘nee’ (duim omlaag) reageren.

Nu nog een kleinschalige test

Facebook heeft de test bevestigd aan TechCrunch. “We experimenteren altijd met manieren om Messenger leuker te maken en mensen meer te betrekken. Dit is een kleine test waar we mensen in staat stellen een emoji te delen die het best bij een bericht past.” De test vindt nu alleen nog plaats in de webversie. Als het aanslaat, dan rolt Facebook de functie mogelijk wereldwijd uit, waaronder voor iOS.

Dat zou niet raar zijn, want het nut van deze reacties heeft zich met name op Slack al bewezen. In groepen waarin veel wordt getypt, vliegen de berichten soms voorbij, voordat je een mening hebt kunnen geven. Op Facebook Messenger kun je, net als op Slack, zien wie er welke reactie heeft geplaatst.

Lees het laatste nieuws over Facebook Messenger

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen