De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

‘Facebook Messenger-berichten kun je straks automatisch laten verdwijnen’

Lars Paijmans
2 mei 2016, 15:25
1 min leestijd
‘Facebook Messenger-berichten kun je straks automatisch laten verdwijnen’

Facebook lijkt zijn best te doen om Facebook Messenger beter om te laten gaan met de privacy van gebruikers. Op gelekte screenshots zijn twee nieuwe functies te zien die deze functies onthullen.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Messenger privacy-functies

Een van deze privacygerichte functies is de mogelijkheid om berichten zichzelf te laten vernietigen. Dit zorgt ervoor dat zowel bij de verzender als de ontvanger het bericht na een vooraf ingestelde periode wordt verwijderd.

Op die manier kun je bijvoorbeeld een foto of belangrijke informatie slechts een minuut lang beschikbaar maken, waarna het weer verdwijnt. Bij de instellingen van een Facebook Messenger-bericht kun je ervoor kiezen hoelang het duurt voordat berichten verwijderd worden. Dit varieert van één minuut tot één dag.

Deze zelfvernietigende berichten werden ontdekt door iOSAppChanges op Twitter. In de screenshots werd gebruikgemaakt van versie 68.0 van Messenger op iOS, wat opvallend genoeg de huidige versie van de app is. Het is dus de vraag of deze functie binnenkort met een update al wordt vrijgegeven, of dat deze screenshots niet betrouwbaar zijn.

Geheime Facebook Messenger chats

Een andere Facebook Messenger-functie die hier goed bij aansluit zijn geheime chats. Hierover doen al langer geruchten de ronde, en zijn een mooie aanvulling op berichten die automatisch verdwijnen. Het is aannemelijk dat deze chats voorzien zijn van end-to-end encryptie, net zoals dat sinds kort bij WhatsApp het geval is.

Hoewel het hier dus voorlopig nog om geruchten gaat, wijzen de aanwijzingen erop dat we binnenkort een grote privacy-update voor Facebook Messenger kunnen verwachten. Als je nu al zelfvernietigende berichten wilt versturen, kun je dit doen met Telegram.

Lees het laatste nieuws over Facebook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen