Facebook Messenger wil gesproken berichten omzetten in tekst

Rutger Otto
18 januari 2015, 11:50
1 min leestijd
Facebook Messenger wil gesproken berichten omzetten in tekst

Het is een geinige functie binnen Facebook Messenger dat je elkaar audioberichten kan sturen. Maar durf jij ze af te spelen als je niet alleen bent? Want wie weet wat er gezegd wordt. Een nieuwe functie van Messenger biedt uitkomst.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Messenger opnamesfacebook messenger opname

Waarschijnlijk zijn er veel mensen wie dit bekend voorkomt, want Messenger heeft wereldwijd ruim 500 miljoen gebruikers. Daarmee blijft de chat-app voor Facebook een grote prioriteit. De baas van Facebook Messenger, David Marcus, heeft weer een nieuwe functie aangekondigd. “We werken altijd aan manieren om Messenger beter te maken”, schrijft hij op Facebook.

Hij kondigt een nieuwe functie aan, waarmee mensen audio kunnen opnemen. Die gesproken taal wordt vervolgens omgezet in tekst, zodat de ander kan lezen wat in de audio gezegd wordt. Handig als je op de bank zit met visite of als je een vergadering bijwoont en dus niet in de gelegenheid bent om het geluidsfragment af te spelen.

Kleine test

In een afbeelding toont Marcus vast hoe het eruit komt te zien. Onder de opname staat de tekst die Facebook via een algoritme uit de audio haalt. Om dat aan te geven staat onder de tekst ’auto-created’. Dat betekent ook dat er wel eens foutjes in kunnen sluipen, bij belangrijke informatie blijft het dus het beste om het fragment gewoon te beluisteren.

Hoe de functie in het Nederlands werkt is nog even afwachten

Facebook is van plan de nieuwe functie eerst onder een kleine groep mensen te testen, voordat het op grote schaal wordt uitgerold. Het is overigens ook de vraag hoe het Nederlands kan vertalen, maar dat merken we pas als de functie beschikbaar wordt.

Lees meer over Facebook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu